|

PKK'lılara Taksim'de eylemli destek

Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye geçerek güvenlik güçlerine teslim olan PKK'lı teröristleri bahane eden bir grup, Taksim'de eylem yaptı.

Cihan
00:00 - 19/10/2009 Pazartesi
Güncelleme: 16:06 - 19/10/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
PKK'lılara Taksim'de eylemli destek
PKK'lılara Taksim'de eylemli destek

Demokratik Toplum Partisi (DTP) öncülüğünde toplanan yaklaşık 2 bin kişilik gruptan bazı kişiler, teröristbaşı Abdullah Öcalan ve terör örgütü PKK lehine sloganlar attı. Taksim Meydanı'nda eylemi başlatan grup, İstiklal Caddesi üzerinden Galatasaray Meydanı'na kadar sloganlar eşliğinde gidip geldikten sonra olaysız dağıldı.

Teslim olmak üzere Türkiye'ye gelen teröristleri bahane eden grup, Taksim Meydanı'nda eylem yaptı. DTP öncülüğünde toplanan yaklaşık 2 bin kişilik grup içerisinde yer alan bazı kişiler, teröristbaşı Abdullah Öcalan fotoğrafları ve terör örgütünün sözde bayraklarını açtı. "Savaşta muhatabın kimse barıştaki muhatabın da O'dur… halkın umudu barış elçileri hoş geldiniz… Kürt sorununun demokratik çözümü için muhatabın İmralıdır" pankartları açan kalabalık içinden yüzleri maskeli ve puşili bir grup, Abdullah Öcalan posterleri açtı. Grubun, PKK flamaları ve bayrakları açması üzerine polis müdürleri, DTP'li yöneticileri yanına çağırarak uyardı. Polis uyarılarını dikkate almayan grup, uzun süre Öcalan ve PKK lehinde sloganlar attı. Herhangi bir müdahalede bulunmayan polis, grubu izlemekle yetindi.

İlerleyen dakikalarda grup, İstiklal Caddesi'nden Galatasaray Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca da Öcalan lehine sloganlar atıldı. Galatasaray Meydanı'na gelen grup adına DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis ve DTP İstanbul İl eşbaşkanı Çiğdem Kılıç Günuçar açıklama yaptı. Açıklamalarda sık sık Öcalan için 'sayın' kelimesi kullanıldı. Barış için İmrali adres gösterildi. Açıklamaların ardından grup, tekrar İstiklal Caddesi boyunca Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. Polis helikopterinin havadan takip ettiği eylem Taksim Meydanı'nda son buldu

15 yıl önce