|

PKK’nın Diyarbakır'daki sivil katliamına sessiz kalanlara kınama: Suça ortak olduğunuzu ilan ediyoruz

Tüm dünya koronavirüs salgını sebebiyle insan hayatını kurtarma mücadelesi verirken, PKK Diyarbakır'da sivilleri katletti. Terör örgütünün kanlı saldırısı, pek çok gazeteci, yazar, akademisyen, sendikacı ve doktorun ortaklaşa imzaladığı metinle kınandı. PKK’nın emekçi ve sivil katliamlarını sürdürdüğü belirtilen açıklamada, “Terörle mücadeleye ‘halk sağlığı sorunu’ diyerek PKK’nın cinayetlerini görmezden gelen sendika ve meslek örgütlerini, siyasi partileri ve insan hakları örgütlerini PKK’yı kınamaya davet ediyoruz. Bu cinayetleri kınamayanların suça ortak olduklarını buradan ilan ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

19:19 - 8/04/2020 Çarşamba
Güncelleme: 20:57 - 8/04/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Diyarbakır'da terör örgütü PKK'nın el yapımı patlayıcılarla kurduğu tuzak sonucu beş orman işçisi şehit oldu.
Diyarbakır'da terör örgütü PKK'nın el yapımı patlayıcılarla kurduğu tuzak sonucu beş orman işçisi şehit oldu.
Çok sayıda akademisyen, sivil toplum gönüllüsü, sendikacı, yazar ve gazeteci terör örgütü PKK’nın Diyarbakır'da 5 sivili katlettiği bombalı saldırıyı görmezden gelenleri kınayan ortak bir metin yayınladı.

PKK'nın emekçi ve sivil katliamlarını sürdürmekte olduğunun belirtildiği açıklamada terör örgütünün, öğretmenleri, sivil siyasetçileri, güvenlik güçlerini, şantiyelerde çalışan işçileri, hayvanlarını otlatmaya götüren vatandaşları ve kendi gibi düşünmeyen her kesimi hedef aldığına dikkat çekildi. Teröristlerin kamu veya özel sektör çalışanlarını tehdit ederek, kaçırarak ve katlederek çalışanların temel haklarını ortadan kaldırdığının belirtildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı:
  • "Dayanışmanın en fazla olması gereken bu dönemde bile bir takım fırsatçılar türemesine şaşırmıyoruz. Etnik kimlik üzerinden ırkçılık yapan sözde milletvekilleri ve siyasetçiler gördük. Sokak sokak gezerek megafonla ortalığa fitne saçan sözde vekiller özde örgütçüler ortaya çıktı. Bu dönemde fırsatçılık yaparak millete korku salmaya çalışan ve devlet kapasitesini zaafa uğramış olarak göstermeye çalışanları gördük. Türkiye daha önce buna benzer çok sayıda saldırıyı bertaraf ettiği gibi bununla da mücadele etme azim ve kararlığına sahiptir."

"Cinayetleri kınamayanların suça ortak olduklarını ilan ediyoruz"

Bildiriye imza atan isimler, terörle mücadeleye ‘halk sağlığı sorunu’ diyerek PKK’nın cinayetlerini görmezden gelen sendika, meslek örgütleri, siyasi partileri ve insan hakları örgütlerini, eli kanlı terör örgütünü kınamaya davet ettiler. Bu cinayetleri kınamayanların ise suça ortak olduklarını ilan ettikleri belirtildi.


"AB ülkelerini ve insan hakları örgütlerini de kınıyoruz"

PKK'nın kanlı saldırılarına sessiz kalan AB üyesi ülkelerin elçileri ve insan hakları örgütlerinin olduğuna da vurgu yapılan bildiride ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Aynı zamanda Türkiye ile ilgili her konuda yorum yapan ve çeşitli vesilelerle haksız şekilde ülkemize tepki gösteren uluslararası sendikal örgütlerin, AB Kurumlarının, ülkemizdeki elçiliklerin ve insan hakları örgütlerinin bu katliamlarını görmezden gelmelerini de kınıyoruz. Daha önce PKK’nın katliamlarına sessiz kalan, demokrasi ve insan haklarını savunduğunu iddia eden sendikaları, baroları, meslek örgütlerini, siyasi partileri, akademisyenleri, gazetecileri, sanatçıları, oyuncuları, insan hakları örgütlerini de PKK’nın katliamlarına karşı ses çıkarmaya davet ediyoruz. İnsan hayatına kasteden terörün bir an önce durmasını istiyoruz. PKK terör örgütünün emekçi ve sivil katliamlarını lanetliyoruz. İnsan hayatı kurtarmaya odaklanıldığı böyle bir dönemde cinayet şebekesi olan PKK terör örgütünün katliamlarına tüm kesimlere ses çıkarmaya ve tepki göstermeye davet ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

Bildiriye imza atan isimler şöyle:

Ali Yalçın - Memur-Sen/Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı, Prof. Dr. Muhsin Kar - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan - Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Öğretim Üyesi - Prof. Dr. Birol Akgün, Öğretim Üyesi, Dr. Murat Yılmaz - Siyaset Bilimci, Tarkan Zengin, Çalışma Hayatı Uzmanı - Fadime Özkan - Star yazarı, Prof. Dr. Fırat Purtaş - Hacıbayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi, Prof. Dr. Edibe Sözen - Öğretim Üyesi, Dr. Arda Akçiçek - Siyaset Bilimci, Prof. Dr. Mehmet Şahin - Siyaset Bilimci, Prof. Şafak Ertan Çomaklı - Anadolu Üniversitesi Rektörü, Hasan Öztürk - Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni, Doç. Dr. Muhammet Enes Kala - Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi, Dr. Yakup Ömeroğlu - Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı, Emin Pazarcı Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi, Prof. Dr. Selim Coşkun - Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi İİBF Dekanı, Settar Aslan - Öz Orman-İş Genel Başkanı, Levent Uslu - Bem-Bir-Sen Genel Başkanı, İlhami Mısırlıoğlu - Gazeteci, Doç.Dr. Cahit Bağcı - Türkiye Maarif Vakfı, Prof.Dr. Cihad Demirli - İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi, Av. Dr. Mehmet Sarı - TÜRKAD Başkanı, Ersin Çelik - Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü, S. Burhanettin Kapusuzoğlu - Yazar, Dr. Can Ceylan - Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi, Ümit Gülbüz Ceylan - Yeni Birlik Gazetesi Yazarı, Halime Kökce - Star Gazetesi Yazarı, Av. Ahmet Akcan - Türkiye Hukuk Platformu Genel Sekreteri, Av. Necati Ceylan - Uluslararası Hukukçular Birliği Genel Sekreteri, Kürşat Birinci - Siyaset Bilimci, Merve Şebnem Oruç - Gazeteci, Mustafa Çöl - Sandıklı Belediye Başkanı, Prof. Dr. Yusuf Şahin - Aksaray Üniversitesi Rektörü, Dr. Oğuzhan Bilgin - Ankara Hacıbayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi, Hüseyin Sermet - Devlet Sanatçısı, Prof. Dr. Salih Yılmaz - Ankara Rusya Araştırmaları Enstitüsü, Prof. Dr. Erol Göka - Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Yusuf Alabarda - Haliç Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş - Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi, Jale Söz, Makina mühendisi, Dr. Selim Çınaroğlu - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğretim Üyesi, Cengiz Er - Superhaber Genel Koordinatörü, Dr. Nergis Dama - Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi, Güldalı Coşkun - Yazar, Dr. Ferit Önder - Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi, Hale Kaplan Öz - Star Gazetesi, Aziz Kaya - Dişhekimi, Sadullah Özcan - Gazeteci, Mehmet Akbacak - Emekli Öğretmen ve Ali K. Metin - Yazar.



#PKK
#Terör
#Kınana
#Bildiri
4 yıl önce