|

PKK’nın korkulu rüyası ekibin hepsi gönüllü olunca kura çekildi

TSK'nın ÖSO ile birlikte Afrin'de PYD/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine yönelik yürüttüğü ’Zeytin Dalı Harekatı’na Muş Emniyet Müdürlüğünde görevli PÖH'ler de gönderildi. Harekata katılmak için Özel Harekat Polislerinin tamamı gönüllü olunca aralarında kura çekimi yapıldı.

Yeni Şafak
15:37 - 21/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 15:59 - 21/02/2018 Çarşamba
IHA
PKK’nın korkulu rüyası PÖH'lerin hepsi gönüllü olunca kura çekildi
PKK’nın korkulu rüyası PÖH'lerin hepsi gönüllü olunca kura çekildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye’nin Afrin bölgesinde PKK-PYD/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine yönelik yürütülen ’Zeytin Dalı Harekatı’na Muş Emniyet Müdürlüğünde görevli Polis Özel Harekat (PÖH) gönderiliyor. Harekata katılmak için Özel Harekat Polislerinin tamamı gönüllü olunca aralarında kura çekimi yapıldı.


Özel Harekat Müdürlüğü bahçesinde Afrin’e gidecek polisler için bir uğurlama töreni düzenlendi. Burada Polis Özel Harekatı selamlayan Vali Aziz Yıldırım, onlarla birlikte yemeğe geçti. Yemeğin ardından bahçeye inen polisler için kurban kesilip dualar edildi ve helallik alındı.


"Hepsi gönüllüydü kura çektik aralarında"

Duygusal anların yaşandığı uğurlama töreninde bir konuşma yapan Vali Aziz Yıldırım, daha önce Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’la yaptığı bir konuşmayı hatırlatarak, "Geçenlerde Emniyet Müdürümüze sordum. Bizim Özel Harekatçılarımızdan da Afrin’e giden var mı diye, "var" dedi. Nasıl belirledik dedim. "Gönüllülük esasına göre" dedi. Peki gönüllü yeterince çıktı mı dedim. "Hepsi gönüllüydü kura çektik aralarında" dedi. Rabbim ayağınıza taş değdirmesin. Rabbim sizleri muhafaza etsin inşallah" ifadelerini kullandı.


Törene Muş Valisi Aziz Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Garnizon Komutanı Cem Karoğlu, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve polisler katıldı.


#Afrin
#TSK
#PÖH
#Zeytin Dalı Harekatı
6 yıl önce