|

'PKK'ya başvur Suphi'

Eki MİT'çi Mehmet Eymür, internetteki sitesi hakkında başbakanlığa dilekçe veren İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suphi Karaman'a sert bir dille cevap verdi. Eymür, "PKK'ya başvur Suphi belki derdine çare bulurlar" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 26/08/2000 Cumartesi
Güncelleme: 10:23 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv



S P O T

Eski MİT'çi Mehmet Eymür, başbakanlığa dilekçe vererek kendisinin tevkif edilmesini isteyen İP Genel Başkan Yardımcısı Suphi Karaman'a fena çattı. "PKK'ya başvur Suphi Karaman, PKK'ya" diyen Mehmet Eymür, Abdullah Çatlı için Muhsin Yazıcıoğlu'nun aracı olduğu yönündeki haberler konusunda da bir açıklama yaptı. Eymür, Muhsin Yazıcıoğlu'nun aracı olduğunu söylemediğini belirterek, bu konuda bir bilgisinin bulunmadığını açıkladı. Eymür, internetteki sitesinde Yazıcıoğlu'nun yaptığı "Çatlı'ya aracı olmadım" açıklamasını değerlendirerek, "Haber yanlış, böyle bir iddiamız olmadı. Yanlış haber bilgi eksikliğinden meydana gelmiş" dedi. Eymür, ATV'de yayınlanan bir söyleşide, Özer Çiller'le ilgili bir anısını anlatığını belirterek, "Bir gün Özer Bey bir konuda görüşmek için çağırmıştı. Gittiğimde 'Bu Abdullah Çatlı mı, Çattı mı bir adam varmış. Sen bunun üzerine çok gidiyormuşsun. Biliyorsun BBP bize destek veriyor. Muhsin Yazıcıoğlu rica etti. Bunun fazla üzerine gitme' dedi" ifadelerine yer verdi.

Eymür sitesi hakkında başbakanlığa suç duyurusunda bulanan İP'e de cevap verdi. Eymür, "Provokatör Ajan Perinçek'in "İ" Partisi bizden şikayetçi olmuş! Demek ki son günlerdeki yayınımız "acıtmış", "İ" Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suphi Karaman, başbakanlığa dilekçe vererek "ATİN' isimli sitenin, başta "İ" Partisi ve yöneticileri olmak üzere birçok yasal kuruluş ve kişi aleyhine de hakaretlerde bulunulduğunu" ifade etmiş, Eymür'ün nasıl cezalandırılması gerektiğini de öğretmiş. Kamuoyu Perinçek'in gerçek yüzünü öğrendikçe telaşlanıp, ne yapacaklarını şaşırıyor zavallılar. PKK'ya başvur Suphi Karaman, PKK'ya. Onlar derdine çare bulurlar!" dedi.

İP, Eymür için ne demişti?

İşçi Partisi, Eymür'ü yurtdışında kurduğu ATİN sitesinde Türkiye aleyhinde faaliyet yaptığı iddiasıyla Başbakan Bülent Ecevit'e dilekçe vererek şikayet etmişti. İP Genel Başkan Yardımcısı Suphi Karaman'ın verdiği dilekçede, "Türkiye'de bulunduğu dönemlerde de CIA ile ilişkisi bulunan Eymür bugün ABD'de doğrudan CIA emrinde faaliyet göstermektedir. TCK'nın 5. maddesi bir Türk'ün yabancı memleketlerde işlediği suçların kovuşturulup cezalandırılmasını hükme bağlamıştır. Ancak, sözkonusu internet sitesinde yapılan yayın Türkiye'de de hizmette olduğundan suç aynı zamanda Türkiye'de işlenmiş olmaktadır" denildi. --------------- imza ve tarih ---------------- --------------- imza ve tarih ---------------- Geri OKU

#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
24 yıl önce