|

PKK'ya gidecek çok tehlikeli madde son anda ele geçirildi

Batman'da polis zamanla yarışarak yaptığı operasyonda PKK'ya gidecek olan çok tehlikeli maddeyi ele geçirdi. PKK ile bağlantılı bir şebekede nükleer tesislerde ve füze başlığı yapımında kullanılan 100 milyon liralık zenginleştirilmiş alüminyum maddesi ele geçirildi, 3 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak
11:02 - 8/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:10 - 8/03/2018 Perşembe
Diğer
Batman'da PKK'ya malzeme sağlayan çete yakalandı.
Batman'da PKK'ya malzeme sağlayan çete yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı nefes kesen bir operasyona imza attı. Zeytin Dalı Harekatında ağır hezimete uğrayan terör örgütünü adım adım izleyen istihbarat polisi füze başlığı yapımı ve nükleer tesislerde kullanılan yüklü miktardaki zenginleştirilmiş alüminyumun Türkiye’ye getirileceği bilgisine ulaştı. İstihbarat PKK bağlantılı uluslararası bir kaçakçılık şebekesini takibe aldı.

Zamanla yarıştılar

Akşam'da yer alan habere göre; Batman İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin takibinde olan şebeke zenginleştirilmiş alüminyumu yükledikleri araçla Diyarbakır’da yakaladı. Yapılan şok operasyonla araçta bulunan şebeke üyesi R.D., M.Y. ve M.Y kıskıvrak gözaltına alındı. Özel eğitimli polislerin araçta yaptığı incelemede aracın bagajında toplam 10 kilogram zenginleştirilmiş alüminyum maddesi ele geçirildi.

Özel muhafazaya alındı

Ele geçirilen zenginleştirilmiş alüminyum polis kriminal laboratuvarında muhafazaya alındı. Uzmanlar yaptığı incelemede ele geçirilen maddenin savunma sanayinde nükleer tesisler ve füze başlığı yapımında kullanıldığını tespit etti. İstihbarat polisi şebekenin terör örgütü PKK bağlantılarını mercek altına aldı. Bu maddeyle terör örgütünün neyi amaçladığı bilgisine ulaşılması için soruşturma derinleştirildi.

#Batman
#PKK
#polis
6 yıl önce