|

PKK'ya hava darbesi

PKK’ya yönelik Bestler-Dereler'de devam eden hava operasyonlarında öldürülen terörist sayısı 26’ya yükseldi. Örgütün sözde cephe sorumlusu SORO kod adlı teröristin de öldürüldüğü operasyonlarda milli silahlar kullanıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/04/2017 Cuma
Güncelleme: 06:48 - 21/04/2017 Cuma
Yeni Şafak
PKK'ya hava darbesi
PKK'ya hava darbesi

19 Nisan akşamı gelen anlık bir istihbaratla terör örgütü PKK’ya Şırnak’ın Bestler-Dereler Kırsalında büyük bir darbe vuran ve 11 teröristi etkisiz hale getiren güvenlik güçleri, operasyonlarına devam ediyor.

15 TERÖRİST DAHA

23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı bünyesindeki jetlerin havadan başlattığı ve dün de devam eden operasyonlarda 15 terörist daha etkisiz hale getirildi ve öldürülen terörist sayısı 26’ya yükseldi.

OPERASYONLARA DEVAM

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan açıklamada bölgedeki operasyonların sürdüğü belirtildi. TSK’nın açıklaması şöyle: “İlk tespitlere göre yedi terörist daha etkisiz hale getirilmiştir. Buna ilave olarak bir terörist de unsurlarımızca açılan ateş sonucu etkisiz hale getirilmiştir. Şu ana kadar operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 26 olmuştur.”

SÖZDE CEPHE
SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin, bölücü terör örgütünün Bestler Dereler’in sözde cephe sorumlusu “Soro” kod adlı İran uyruklu terörist olduğu tespit edildi.

MİLLİ SİLAH KULLANILDI

Bu başarılı operasyonun ardından, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank, sosyal medyadan operasyonların milli silahlarla yapıldığını duyurdu. Varank paylaşımında, "Şırnak'ta ilk kez Milli İHA'nın tespit edip, lazerle işaretlediği terör hedefini, milli helikopter ATAK, milli Cirit füzesi ile imha etti" ifadelerini kullandı.


#PKK
#Mustafa Varank
#Operasyon
7 yıl önce