|

PKK’yı sırtında Meclis’e taşıdı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “CHP, PKK’yı sırtında taşımıştır. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ile milletvekili oranı arasındaki fark, CHP’nin HDP’ye somut desteğini göstermektedir.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 04:22 - 25/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Vatan Partisi Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek
Vatan Partisi Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek

CHP, PKK için kendini feda etmiştir, baş aşağı giden PKK’ya en az yüzde 5 oranında destek vermiştir ve en az 50 milletvekili kaybına uğramıştır. 50-60 milletvekilinden vazgeçip bölücülüğe destek vermek, CHP tarihinde kara bir sayfadır” dedi. Seçim sonuçlarına göre seçmenden en büyük dersi alan partinin CHP olduğunu belirten Perinçek, “HDP Güneydoğu’da olağanüstü bir düşüşte, PKK oyları düştü. CHP batıdaki vatan meselesini ciddiye almayan, neoliberal oylarıyla HDP’ye destek yaptı ama Doğu ve Güneydoğu’da HDP kasım seçimlerinden geridedir. Kürt yurttaşlarımız TSK’nın PKK’ya yönelik mücadelesini önemsemektedir.” ifadelerini kullandı. Perinçek, ayrıca “Seçmen önce ‘vatan’, sonra ‘ekmek’ dedi” ifadelerini kullandı.

  • İmza verenler oy vermedi
  • Vatan Partisi Cumhurbaşkanı adayı olan Doğu Perinçek aday olabilmek için 110 bin imza toplanmıştı. Kesinleşmeyen seçim sonuçlarının belli olmasıyla birlikte Doğu Perinçek ülke çapında 90 bine yakın oy aldı. Bu sonuçla birlikte Cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için imza atan 20 bin kişinin 24 Haziran seçimlerinde Perinçek’i tercih etmediği ortaya çıktı.
#Doğu Perinçek
#Vatan Partisi
#cHP
6 yıl önce