|

Plassnik'in esprisi şaşırttı

Türkiye'nin AB üyeliğine sıcak bakmamasıyla tanınan Avusturya Dışişleri Bakanı Plassnik, Türkevi'ndeki resepsiyondan ayrılırken “uğurlama” inceliğini anlamayınca, ilginç bir “gelenek” esprisi yaptı: Türk geleneklerini mahvetmekte çok iyiyim!..

Aa
00:00 - 22/09/2006 Cuma
Güncelleme: 04:49 - 22/09/2006 Cuma
Yeni Şafak
Plassnik'in esprisi şaşırttı
Plassnik'in esprisi şaşırttı

ABD'de bulunan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün New York'taki Türkevi'nde verdiği resepsiyona katılan Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik, "uğurlama" inceliğini anlamayınca, ilginç bir "gelenek" esprisi yaptı.

İKÖ Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, BM Kalkınma Programı Başkanı Kemal Derviş, AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn ile Afganistan ve Lübnan dışişleri bakanlarının da katıldığı resepsi-yonun sonunda Plassnik ayrılmak isteyince, Bakan Gül, Avusturyalı bakanının elini tutarak, BM Daimi Temsilcisi Baki İlkin'e, "Sayın Bakan'ı uğurlayın" dedi. Plassnik, "Hayır, hayır... Benim büyükelçim burada" karşılığını verince, Baki İlkin "Ama bu bir Türk geleneğidir" diye ısrar etti. Bunun üzerine Plassnik, "Hayır, hayır, hayır. Ben Türk geleneklerini mahvetmekte çok iyiyim" şeklinde espri yaptı.

PALAU'NUN YAKIN İLGİSİ

Gül'ün New York'taki temasları sırasında ilginç bir görüşme de, Türkiye'nin henüz diplomatik ilişki kurma çalışmalarının sürdüğü Palau'nun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Elias Camsek Chin ile yaşandı. Chin, Türkiye'ye çok yakınlık duyduklarını ve Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliği adaylığını desteklediklerini belirterek, ticari ve siyasi ilişki geliştirmek istediklerini söyledi. Chin, bu yakınlıkta, 1983'te ABD'de katıldığı bir askeri kursta arkadaş olduğu Türk binbaşının etkili olduğunu anlattı.

Bakan Gül, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile de kaldığı Waldorf Astoria Oteli'nde görüştü. Gül ve Rice görüşmesi basına kapalı yapıldı.

18 yıl önce