|

'Polat Alemdar' gözaltında!

"Küre Operasyonu" kapsamında gözaltına alınan 12 sanık içinde 2 adet sahte TEDAŞ kimliğinin 'Polat Alemdar' ve 'Kemal Tahir' adlarına düzenlendiği dikkati çekti

Yeni Şafak
01:00 - 18/02/2006 Cumartesi
Güncelleme: 10:56 - 6/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

----------------------- Haberler başlangıç---------------------------

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Organize Büro Amirliği görevlilerinin, suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturan bir gruba yönelik başlattığı "Küre Operasyonu" kapsamında yakalanan, aralarında sanatçı İbrahim Tatlıses'in korumalarının da bulunduğu 12 kişinin, sorguları tamamlandıktan sonra, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildiği bildirildi.

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde düzenlenen operasyona ilişkin bilgi toplantısında, Ankara ve İstanbul'da eşzamanlı yürütülen operasyonlar sonucunda, haksız çıkar sağlamak amacıyla kurulan suç örgütünün yönetici ve üyeleri olduğu şüphesiyle K.Z., O.H.S., S.Y., Z.T., Ö.A., V.K., T.Ö., Ö.F.Ç., S.G., V.K., Z.B. ve T.T.'nin yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi.

Toplantıda, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yürütülen operasyon sonucu yakalananların, "kendilerine devlet görevlisi süsü vererek, haksız menfaat temin ettikleri ve çıkar amaçlı suç örgütü kurarak örgüt adına faaliyette bulunduklarının tespit edildiği" kaydedildi. Yakalananların üzerinden çıkan 1 adet uzun namlulu otomatik silah ve şarjör, 3 adet çeşitli çap ve modellerde tabanca ve şarjörler, 1 adet ses ve gaz tabancası, bu silahlara ait çeşitli çaplarda 73 adet mermi, 4 adet sahte kimlik, 3 gram hintkeneviri ile muhtelif sayıda evrak, CD ve disket basına gösterildi. Gözaltına alınanların üzerinden çıkan iki adet sahte TEDAŞ kimliğinin "Polat Alemdar" ve "Kemal Tahir" adına düzenlendiği dikkati çekti.

  • ANKARA----------------------- Haberler son--------------------------


  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce