|

Polisi kaçırıp fidye istediler

Irak’ın El Anbar şehrinin Emniyet Müdürü Naeemab Abdulmohsin Omar Al Kaood fidye için kaçırıldı. Ailesinden 2,5 milyon dolar fidye istenen Al Kaood düzenlenen operasyonla kurtarıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/05/2018 Cuma
Güncelleme: 00:24 - 25/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
Naeemab Abdulmohsin Omar Al Kaood
Naeemab Abdulmohsin Omar Al Kaood

Fidyecilerin kaçırdığı Iraklı emniyet müdürü kurtarıldı. Önceki akşam saatlerinde Yalova Emniyet Müdürlüğü’nü arayan A.M. isimli Türk vatandaşı, arkadaşı Irak’ın El Anbar şehri Emniyet Müdürü Naeemab Abdulmohsin Omar Al Kaood’un kimliği meçhul kişilerce kaçırıldığını ihbar etti.

ÖLÜM TEHDİDİ

İhbarda Al Kaood’un elleri ve gözleri bağlı fotoğraflarının eşine atılarak, 2,5 milyon dolar fidye istendiği, söz konusu para verilmediği takdirde öldürüleceği, en son Trabzon’da olabileceği bilgisi de verildi. İhbarın ardından polis, Trabzon Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçti.

ŞOK BASKIN

Bilgi paylaşımının ardından Asayiş Şubesi ekiplerince geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Yapılan çalışmalar sonucu kaçırılan kişinin havayoluyla İstanbul’dan Trabzon’a getirildiği ve buradan bir araçla Akçaabat ilçesine bağlı Söğütlü Mahallesi’ndeki bir adrese götürüldüğü tespit edildi.


GÖZLER BANTLI

Adrese düzenlenen operasyonda, Irak uyruklu Nafe Mohammad Matar Ramadhan (33), Noah Mahmood Olaıwı Olaıwı (36), Subhı Hammad Alsalama (27) ve Suriye uyruklu Faysal Alhusein (33) etkisiz hale getirilerek yakalandı. Elleri ve kolları bantlarla bağlanmış halde bulunan polis müdürü Al Kaood kurtarıldı. 4 şüpheli emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

  • Meslektaşları Kurtardı
  • Üçü Iraklı, biri Suriye uyruklu 4 kişilik bir çete tarafından kaçırılarak Trabzon’a götürülen Irak’ın El Anbar şehri Emniyet Müdürü Naeemab Abdulmohsin Omar Al Kaood’un ailesinden 2,5 milyon dolar fidye istendi. İhbar üzerine harekete geçen polis, çetenin yerini tespit etti. Al Kaood, elleri bağlı ve gözleri bantlarla bağlanmış halde bulundu. Türk meslektaşları tarafından kurtarılan Iraklı müdür büyük sevinç yaşarken, çete elemanları gözaltına alındı.
#Irak
#Polis
#Fidye
6 yıl önce