|

'Pop Star adayları resmen kullanıldı'

Pop Star adaylarının haftalardır kullanıldığını belirten sanatçı Özdemir Erdoğan "Bu bir ses yarışması olmaktan çıktı. Adayların hepsinin özel hayatı deşifre edildi, kişilikleri sorgulandı, resmen sinir hastası oldular " dedi.

Yeni Şafak
01:00 - 12/01/2004 Pazartesi
Güncelleme: 14:53 - 24/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Haftalardır magazin basınının baş malzemesi olan 'Pop Star' hakkında görüşlerini ifade eden yılların sanatçısı Özdemir Erdoğan, Yeni Şafak'a zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Popstar Yarışması'nda genç sanatçı adaylarından çok jüri üyelerinin kendilerini sergilediklerini belirten Erdoğan "Jüri bu programla gerçek yüzünü deşifre etti. Hele birisi var ki Allah selamet versin. Armağan denen kişiliğe bir bakıyorum. Böyle bir kişinin neden ve nasıl öyle bir jüriye seçilmiş olabildiğinin cevabını bir türlü bulamıyorum" dedi.

'POP STAR' BOMBASI

Bu tür yarışmaların amacının Türk hafif müziğine hizmet edebilmek ve yeni sesler kazandırabilmek olması gerektiğini belirten Erdoğan şöyle konuştu: "Bu amaca hizmet ederken o çocukların kişiliklerini, haysiyetlerini rencide etme ve aşağılayabilme hakkını hiç bir kimse kendisinde görmemeli. Siz çocukların özel hayatını, gelmişini geçmişini deşifre edeceksiniz, kişiliklerini sorgulayacaksınız öyle mi? Peki bu hakkı size kim veriyor diyen bir kişi çıkmıyor. Çocukları resmen kullanıyorlar. O genç çocukların hepsi sinir hastası oldular. Onlar bizim çocuklarımız yazık değil mi? Bu işlere bir dur diyecek merci yok mu?"

Pop Star türü yarışma programlarını medyanın körüklediğinin de altını çizen Erdoğan "1980'den itibaren medya Türkiye'nin kültürel, ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak yerine, bilakis bu değerleri yok edici bir işlev yerine getirdi. Bugün medyamızın yüzde sekseni, her ne pahasına olursa olsun kazanmak, her ne pahasına olursa olsun reiting yapmak telaşıyla Türk halkının kültürüne, ekonomisine, sosyal yaşamına bomba koyuyor. Kırmızı noktalalı programlar, 'Biri bizi gözetliyor' ve türevleri ile Pop Star, Türk halkının üzerine atılan bombalardır. Bu programlarla insanları aptallaştıran, enerjilerini yok eden, üretimsiz, düşüncesiz, yatırım yapamayan ve sadece izleyen, vaktini boşu boşuna heba eden televizyon bağımlısı bir toplum üretilmiştir. Bu bir toplumun pasifize edilmesi için yani Türkiye'nin en büyük düşmanlarının yapamayacağı bir hizmettir. O düşmanların yapamayacağı kötülük ve zararları bu topluma yapmışlardır."

ATHENA BİZİ TEMSİL EDEMEZ

Medya aracılığı ile yapılan Pop Star türü yarışmalar bir yana, bu yıl Eurovision'da Türkiye'yi temsil edecek olan Athena Grubu'nu da eleştiren Erdoğan "Vucutlarının her yanına yaptırdıkları döğmeler, garip saç renkleri, takıları ve herşeyden önemlisi boyunlarına taktıkları 'haç', bu grubun uluslararası bir yarışmada bizi temsil etmemesini gerektirirdi. Lafa gelince yüzde 99'umuz Müslümanız değil mi" diye konuştu.

  • ŞAMİL KUCUR


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce