|

Popescu: Evet ajandım

1997-2001 yılları arasında Galatasaray forması da giyen Romanya futbolunun önemli isimlerinden Gheorghe Popescu'nun ülkeyi 1989'a kadar 24 yıl yöneten komünist lider Nikolay Çavuşesku'nun ajanlığını yaptığını kabul etti.

Yeşim Bener
00:00 - 3/07/2009 Cuma
Güncelleme: 22:55 - 2/07/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Popescu: Evet ajandım
Popescu: Evet ajandım

Adevarul gazetesine göre, Popescu, 1986-89 arasında takım arkadaşları ve spor dünyasındaki isimler hakkında yönetime bilgi taşıyordu. Galatasaray formasıyla UEFA Kupası başta olmak üzere, pek çok başarıya imza atan Gheorghe Popescu, birkaç gün önce hakkında çıkan ve daha önce kabul etmediği “ajan” iddialarını, 'Evenimentul Zilei' gazetesine verdiği demeçte kabul ettiğini söyledi.

"BİLMİYORDUK ŞAŞKINIZ"

Popescu'nun aynı dönemde futbol oynadığı sporcular da duydukları karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Hakan Ünsal, Bülent Korkmaz ve Ergün Pembe şöyle dedi:

Hakan Ünsal:
Gazetelerden okudum fakat yalandı diye biliyordum. İddiaları kabul ettiğini sizden öğrendim ve çok şaşırdım. Popescuyla uzun zamandır görüşmüyoruz. Bu tarz eylemleri Çavuşesku döneminde olmuş sanırım. Beraber oynadığımız dönem herkesle arası iyi olan sevecen biriydi. Böyle şeyler hissetmedik.
Bülent Korkmaz:
Futbol dışında pek konuşmazdık popescuyla. Söylenilenleri iddia sanıyordum doğru olduğunu bilmiyordum. Bir dönem birlikteydik okadar şuan zaten görüşmüyoruz.
Ergün Pembe:
Açık söylemek gerekirse şaşırdım demek ajanmış. Hagi'yle biz daha samimiydik. Popescu daha mesafeliydi. Zaten aramızda dil farkı olduğundan pek konuşamazdık. Özellerimizi bilmezdik ama şuan ajan olduğunu duyunca şaşırdım.


15 yıl önce