|

POS tefecilerine baskın

Adana'da POS cihazı üzerinden tefecilik yaptığı ileri sürülen kişilere yönelik baskın yapıldı. Bir kuyumcu dükkanına yapılan baskında, 3 POS cihazı ile 689 adet kredi kartına el konuldu.

Cihan
00:00 - 12/12/2012 Çarşamba
Güncelleme: 12:36 - 12/12/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
POS tefecilerine baskın
POS tefecilerine baskın

Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro ekipleri, ihbar üzerine haksız ekonomik kazanç sağlamak amacıyla kurulmuş örgütlü bir yapı içinde bazı işyerlerinin POS cihazı üzerinden tefecilik faaliyeti içerisinde bulunduklarını belirledi. Mali polis, para verme işleminin yasal zemine oturtulması amacıyla iş yeri sahipleri ile alışveriş yapılmış gibi gösterildiğini, sahte fatura düzenlenerek fatura miktarı tutarı kadar tüketicinin kredi kartından taksitler halinde çekiminin yapıldığını tespit etti.

İş yeri sahiplerince çekilen bu tutar üzerinde değişen oranlarda peşin komisyon alındığını saptayan polis, geri kalan tutarın da tüketiciye nakit olarak ödendiğini, bu iş yerlerinde çeşitli bankalara ait POS cihazları kullanılarak tefecilik yapıldığını belirledi. Bir kuyumcu dükkanına yönelik yapılan operasyonda değişik kişilere ait 689 adet kredi kartı, 3 adet pos cihazı, 25 gr esrar maddesi, 1 adet ruhsatsız 7.65 mm çapında tabanca, 5 adet şarjör, 115 adet MKE yapımı fişek, 42 adet menşei belli olmayan 7.65 mm çapında fişek, 57 adet cinsel uyarıcı hap, 12 adet menşei belli olmayan kaçak içki ele geçirdi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Toplumun sosyal, ekonomik ve siyasi yapısını olumsuz olarak etkileyen ve gün geçtikçe önemi artan ekonomik suçlar devlet gücünün ve kaynaklarının özel çıkar ve amaçlar için kullanılarak, kamunun zarara uğratılmasına, gelir dağılımının bozulmasına ve ahlaki değerlerin kaybolmasına sebep olmaktadır. Bu kapsamda çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir." denildi.

11 yıl önce