|

Powell: Türkiye ile ilişkiler güçlü

ABD'nin yeni Ankara Büyükelçiliği'ne atanan Edelman için ABD Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen yemin töreninde konuşan Powell, Türkiye-ABD ilişkilerinin "güçlü'' olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 24/07/2003 Perşembe
Güncelleme: 17:26 - 8/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell, ABD'nin Ankara büyükelçiliği görevine yeni atanan Eric Edelman'ın yemin töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye-ABD ilişkilerinin "güçlü'' olduğunu söyledi.

Edelman'ın, ABD Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen yemin törenine, Powell'ın yanısıra "eski patronu'' ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney ve Irak'taki Amerikalı sivil yönetici Paul Bremer katıldı. Powell, törende yaptığı konuşmada, son zamanlarda yaşanan bazı sıkıntılara karşın, ABD ile Türkiye arasındaki ilişkileri "güçlü'' olarak nitelendirdi.

Edelman'ın diplomat özelliklerini öven Powell, Türk-Amerikan ilişkilerine katkılarından dolayı Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Faruk Loğoğlu'na da takdirlerini iletti.

Cheney de, 2 buçuk yıldır süren başkan yardımcılığı görevinde kendisine iki numaralı danışmanı olarak hizmet veren Edelman'ı, "olağanüstü yetenekli bir bürokrat" olarak tanımlayarak, "Edelman, bu kritik görev için en uygun isim" dedi.

Edelman'ın, Ağustos ayı ortasında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e güven mektubunu sunarak yeni görevine başlaması bekleniyor.

Bu arada, Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu da, Büyükelçi Edelman'a TBMM'de tanışma yemeği verecek.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce