|

Prime Mall Suriyeli'yi Hatay'a çekecek

“Dünyanın en iyi ticari projesi” ödülü alan Hatay'daki Prime Mall Antakya Alışveriş Merkezi kapılarını dün ticarete açtı. 100 milyon dolara yapılan ve 5 ay erken bitirilen alışveriş merkezine bugün Suriye'den 40'ın üzerinde otobüsle müşteri bekleniyor

Şükrullah Dolu
00:00 - 15/10/2011 Cumartesi
Güncelleme: 01:41 - 15/10/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Prime Mall Suriyeli'yi Hatay'a çekecek
Prime Mall Suriyeli'yi Hatay'a çekecek

Suriye'de başlayan karışıklıklar yüzünden kesintiye uğrayan müşteri akını yeniden başlıyor. 2009 yılında International Property Awards tarafından “Dünyanın En İyi Ticari Projesi (AVM)” seçilen Hatay'daki Prime Mall Antakya adlı alışveriş merkezi kapılarını dün ticarete açtı. 100 milyon dolara yapılan ve 5 ay erken bitirilen AVM'ye bu gün Suriye'den 40'ın üzerinde otobüsle müşteri bekleniyor. 125 mağazanın yer aldığı AVM'nin doğrudan bin 500 kişiye istihdam sağlayacağı bildirildi.

YARISI YENİDEN GELİYOR

Prime Development CEO'su Artuğ Çetin, Prime Mall Antakya ile Hatay'ın çehresini değiştireceklerini söyledi. Yılda 700 bin müşteri beklediklerini ifade eden Artuğ Çetin, Suriye'deki olaylarla kesintiye uğrayan kitlenin yeniden hareketlendiğini belirterek şöyle devam etti: “Prime Mall İskenderun'undaki müşterinin yüzde 10'unu komşu ülkelerden gelenler oluşturuyordu. Olaylarla duran akış son iki aydır yeniden başladı ve yarıya yakını şu anda geliyor.” Artuğ Çetin, turizm şirketleriyle alışveriş turu organize ettiklerini anlattı.

TİCARET SİYASET DİNLEMEZ

Bölgede ticaretin siyaset dinlemediğini vurgulayan Artuğ Çetin, bunun gerekçesini de şöyle açıkladı: “Çünkü burada (sınır bölgeleri) yüzyılları aşan akrabalık ilişkisi var ve bu siyasetten çok da etkilenmiyor. Siyaset ne yaparsa yapsın, ticaret devam eder. Biz de bunu görüyor ve yaşıyoruz.” Prime Mall Antakya Alışveriş Merkezi'ni hedefledikleri tarihden yaklaşık beş ay önce açtıklarını anlatan Çetin, “Beş ay erken açmamıza rağmen Prime Mall Antakya Alışveriş Merkezi'nin yüzde 93'lük bölümü kiralandı. Projenin erken tamamlanmasıyla, kiracıların yaklaşık 50 milyon dolarlık ek ciro geliri elde etmelerinin yolu açıldı” diye konuştu.


Ulusal Kalite'de finalistler belirlendi

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 20. Kalite Kongresi, 19. Ulusal Kalite ödülleri için yarışacak finalistler belirlendi. KalDer Başkanı Hamdi Doğan, finalistlerin açıklandığı toplantısındaki konuşmasında, bugüne kadar 25'i büyük, 39'u başarı olmak üzere toplam 64 ödül verildiğini kaydetti. Toplantıda verilen bilgiye göre, 20. Kalite Kongresi, 29-30 Kasım 2011 tarihlerinde düzenlenecek. Büyük İşletme Kategorisinde İGDAŞ ve FARBA, KOBİ Kategorisinde Method Research Company, Operasyonel Birim Kategorisinde Coca-Cola İçecek Ankara Fabrikası ve Kamu Kategorisinde Karabük Devlet Hastanesi, 30 Kasım 2011 tarihinde düzenlenecek törenle verilecek 19. Ulusal Kalite Ödülü için yarışacak.


13 yıl önce