|

Provokatörlük yapma geri çekil

Diyarbakır'da görevli güvenlik şube müdürü, terörist cenazesine katılmak isteyen HDP Milletvekili Saliha Aydeniz'e şunları söyledi: Milletvekiliysen milletvekilliğini bil ve geri çekil. Cenazeye almıyoruz. Bu ülkenin maaşını alıyorsun, teröristin cenazesine geliyorsun. Provokatörlük yapma.

Yeni Şafak
04:00 - 22/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:54 - 22/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, teröristin cenazesine katılmalarına müsaade etmeyen polislere hakaret etti.
HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, teröristin cenazesine katılmalarına müsaade etmeyen polislere hakaret etti.

Beraberindeki grupla PKK'lı teröristin cenazesine katılmak isteyen HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz'e güvenlik şube müdürünün tepkisini içeren görüntüler ortaya çıktı. Diyarbakır'da, 1 Ekim 2018'de kaydedilen görüntülere göre, PKK'lı teröristin cenazesine katılmak isteyen ve aralarında HDP Milletvekili Aydeniz'in de olduğu gruba polis izin vermedi.

HDP'Lİ VEKİLDEN POLİSE HAKARET

Bu sırada HDP milletvekili Aydeniz güvenlik güçlerine "Bu mu terörizm, yoksa benim cenazeye gitmem mi terörizm? Şu yaptığınıza bakar mısınız? Bu kadar korkaksınız" diye bağırdı. Bunun üzerine "Devlet memuruna hakaret etmeyin lütfen. Korkak sizsiniz, devlet memuruyla bu şekilde konuşamazsınız" diyen güvenlik şube müdürü, Aydeniz'e şunları söyledi:

POLİSTEN AYDENİZ'E TOKAT GİBİ CEVAP

"Milletvekiliyseniz milletvekilliğinizi bilin ve lütfen geri çekilin. 'Halk' diyorsan halk orada. Madem halkını bu kadar çok düşünüyorsun, Diyarbakır'ın bu kadar çok sorunu var, git onlarla ilgilen. Bu ülkenin maaşını alıyorsun, terör örgütü mensubunun cenazesine geliyorsun. Buraya gelip provokatörlük yapma. Terör örgütü mensubunun cenazesine almıyoruz."

#​Diyarbakır
#HDP
#Saliha Aydeniz
6 yıl önce