|

PTT'de gişematik dönemi

PTT Genel Müdürü Osman Tural, “Gişelerden yapılan her türlü iş ve işlem gişematiklerden yapılabilecek” dedi

Ankara
00:00 - 9/12/2007 Pazar
Güncelleme: 22:59 - 8/12/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
PTT'de gişematik dönemi
PTT'de gişematik dönemi

PTT Genel Müdürü Osman Tural, kesintisiz hizmet sunmak amacıyla, insansız çalışabilen, nakit tahsilat yapan ve para üstü verebilen akıllı makineler olan “Gişematik”lerin 2008 yılından itibaren kullanılmaya başlanacağını belirtti. Tural, PTT Genel Müdürlüğünde düzenlediği toplantı ile PTT'nin 2007 yılı faaaliyetlerini ve 2008 yılı hedeflerini anlattı. 2008 yılında gerçekleştirilmesi hedeflenen projelerin arasında Posta İşleme Merkezlerinin Modernizasyonun yer aldığını ve bu kapsamda İstanbul Anadolu Yakası 150. Yıl Posta İşleme Merkezinin akıllı bina olarak düzenlenmesi ihalesinin yapıldığını anlatan Tural, bir diğer projenin ise Otomatik Mektup Ayırım Sistemi (OMAS) olduğunu söyledi. Tural, PTT tarafından, telefon faturaları, banka ekstreleri ve broşür gibi toplu gönderilerin elektronik ortamda müşteriden alınıp, güvenli ve hızlı bir şekilde varış yerine en yakın baskı merkezlerine yine elektronik ortamda iletilerek basılıp, zarflanarak alıcısına en hızlı şekilde ulaştırılmasını amaçlayan HYBRID MAİL projesinin de 2008'de hayata geçirileceğini söyledi.

İNSANSIZ TAHSİLAT BAŞLIYOR

Tural, Gişematik ile insansız çalışabilen, nakit tahsilat yapan ve para üstü verebilen akıllı makineler aracılığıyla vatandaşların sıra beklemeden fatura tahsilatları ve Posta Çeki işlemlerinin yapılmasını amaçladıklarını anlattı. Projenin fizibilite çalışmaları tamamlandığını belirten Tural, "35 makina alacağız ve pilot uygulama yapılacak.

Bayiler gelirleri olumsuz etkiledi

PTT Genel Müdürü Osman Tural, telefon bayilerinin açılmasından sonra telefon tahsilat gelirlerinin yüzde 4,5'tan yüzde 2,5'a düştüğünü, klasik postada ise sanıldığı gibi düşüşün söz konusu olmadığını söyledi. Tural, kişisel mektup sayısında düşüş olmasına rağmen toplu gönderimlerde artış görüldüğünü söyledi. Tural, 2007'de 3 bin 132 işyerinin otomasyon sistemine geçtiği, Telekom'un alt yapısının olamaması nedeniyle 22 işyerinde otomasyon sistemine geçilemediğini kaydetti.

16 yıl önce