|

PYD’ye desteği durdur

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam akşam ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü. Erdoğan, görüşmede Trump’tan Suriye PKK’sı PYD’ye ABD’nin verdiği desteğin sona erdirilmesini istedi.

Haber Merkezi
04:00 - 17/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 08:00 - 17/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump ile dün akşam telefonda görüştü. Görüşmede, ikili meselelerin yanı sıra, Cemal Kaşıkçı cinayeti, ABD’de devam eden FETÖ soruşturmaları, Suriye’de terörle mücadele faaliyetleri ve ikili ekonomik ilişkiler hakkında fikir teatisinde bulunuldu. Erdoğan, Trump’a, Kaliforniya’daki orman yangınlarında hayatlarını kaybedenler için taziyelerini iletti. İki lider Cemal Kaşıkçı cinayetinin tüm yönleriyle aydınlatılması ve olayın örtbas edilmesine izin verilmemesi hususunda mutabık kaldı.

MÜNBİÇ SÜRECİ TAMAMLANSIN

Erdoğan ve Trump, tüm terör örgütleriyle mücadele konusunda, Türkiye Cumhuriyeti ve ABD’nin daha yakın işbirliği içerisinde olmasının önemini vurguladı. İki lider, Münbiç yol haritası çerçevesinde ortak devriye faaliyetlerinin başlamasından duydukları memnuniyeti ifade ederek, sürecin bir an önce tamamlanması konusunu da görüştü. Erdoğan, ABD’nin PKK terör örgütünün Suriye koluna yardımlarının sona erdirilmesi hususundaki beklentilerini de dile getirdi.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#ABD
#PYD
5 yıl önce