|

Rahmi Koç da oyuna geldi

Koç Holding tarafından yapılan açıklamada, Rahmi Koç'un Erdoğan'ın kuracağı partinin 1 milyar dolarlık kaynağına ilişkin ifadelerinin, maksadı aşan bir şekilde yorumlandığı belirtildi.

Yeni Şafak
00:00 - 7/08/2001 Tuesday
Güncelleme: 15:51 - 17/05/2017 Wednesday
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Koç Holding, Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi M. Koç'un, Recep Tayyip Erdoğan'ın kuracağı partinin 1 milyar dolarlık mali kaynağına ilişkin ifadelerinin, maksadı aşan bir şekilde yorumlandığını bildirdi. Koç Holding'den yapılan ve "Sayın Rahmi Koç'un görüşleri yanlış yorumlandı" başlığı taşıyan açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Sayın Rahmi M. Koç'un 3 Ağustos 2001 tarihinde CNN Türk kanalında Taha Akyol'un Eğrisiyle Doğrusuyla isimli programında yayınlanan söyleşisinde, medyada son bir aydır bahsi geçen ve Sayın Tayyip Erdoğan'ın kuracağı partinin 1 milyar dolarlık mali kaynağına ilişkin ifadeleri, maksadı aşan bir şekilde yorumlanmaktadır. Yönetim Kurulu Başkanımız'ın bu beyanı kendi bilgisine değil, medya kaynaklarına dayanarak yapılmıştır. Kendisi de bu hususu sarih olarak ifade etmiştir. İfadelerinin bu çerçeve içinde ele alınması gerekir."

Arınç: Böyle bir para yok

Yeni Oluşum'un önde gelen isimlerinden Manisa Bağımsız Milletvekili Bülent Arınç, "Rahmi Koç bu 1 milyar dolar meselesini nereden çıkardı bilemem. Ama en yakın arkadaşlarından biri olarak şunu söylüyorum: Böyle bir para yok" dedi. Rahmi Koç'tan açıklaması hakkında detay beklediklerini söyleyen Arınç, "Rahmi Bey bu 1 milyar doların nerede olduğunu biliyorsa açıklasın. Yoksa bu işi mahkemeler temizler" diye konuştu.

Yeni Oluşum'un kurucu üyelerinin, yasal bir zorunluluk olmadığı halde, tüzüğe "mal beyanında bulunma" zorunluluğunun konulmasını tartıştığını açıklayan Arınç, "Bu konuda bu kadar kılı kırk yarıyoruz. Tabii ki Rahmi Bey bunu bilemez. Eğer 1 milyar dolarımız olsaydı, toplantıları yalılarda, 5 yıldızlı otellerde yapardık. Üstüne de birkaç gazete ve televizyon satın alırdık. Bu bir gönüllü hareket. Herkes harcamalarını kendi cebinden karşılıyor. Afyon toplantısında da öyle yaptık. Herkesin elinde fatura var" diye konuştu.Yeni Oluşum'un kurucular kurulu listesinde yer alması beklenen Azizler Holding'in Başkanı Cüneyd Zapsu, bu hareketin 'gönüllülük' esasına dayandığını belirterek, "Herkes kendi masrafını kendisi karşılıyor dedi.

Somut deliller ortaya konulmalı

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan Rahmi Koç tarafından gündeme getirilen "Recep Tayyip Erdoğan'ın bir milyar doları var" sözleri üzerine "Bu tip iddialar ortaya atılırken somut bazı dellilerin ortaya konulması gerekir. Sayın Rahmi Koç ne düşündü, elinde hangi bilgiler, belgeler var ki bir milyar dolardan bahsediyor.

Sayın Recep Tayyip Erdoğan da bunun açıklanmasını istemiştir" şeklinde konuştu.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 years ago