|

Ramadi Valisi: Coni yerine Müslüman Türk askeri gelsin

Türk askeri için öngörülen kentlerden biri olan bir milyon nüfuslu Ramadi'nin Valisi El Ravi, "Müslüman Türk askerlerini diğer askerlere tercih ederiz" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 6/09/2003 Cumartesi
Güncelleme: 17:55 - 8/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Türkiye'nin Irak'a asker göndermesi halinde, askerlerin konuşlanabileceği bölgelerden biri olan Ramadi kentinin Valisi Abdulkerim Bagras El Ravi, "Müslüman olmaları sebebiyle Türk askerlerini diğerlerine tercih ederiz" dedi.

Anadolu Ajansı muhabirlerini evinde konuk eden El Ravi, Türkiye'nin asker göndermesi konusunda, "BM kararıyla ya da ABD ile birlikte olması hiç fark etmez, önemli olan hizmet vermek için gelmesi. Biz, herhangi bir ülkenin askerlerini, hizmet vermek için topraklarımızda bulunmaları halinde hoşgörüyle karşılarız. Müslüman bir ülkenin gelmesini tercih ederiz. Bu bakımdan diğer ülkeler yerine Türkiye'nin asker göndermesinden daha çok memnun oluruz" dedi.

Bir milyonu aşkın nüfusu bulunan Ramadi'nin Valisi El Ravi, "Türk askerlerinin Irak'a gelmeleri halinde sergileyecekleri davranışların, onların Irak halkı tarafından benimsenmelerinde önemli bir ölçüt olacağını" söyledi.

İnsani yardım ve hizmet

Türkiye'nin Irak'a yönelik insani yardımlarından söz eden El Ravi, "Özellikle elektrik ve yakıt sıkıntısı çekiyoruz.

Yol işleri, belediye hizmetleri gibi ufak tefek işleri biz halkımızla hallederiz, ancak önemli konularda Türkiye gibi büyük ülkelerin yardımlarını bekliyoruz" dedi.

El Ravi, Irak'ta koalisyon güçlerine yönelik saldırılarla ilgili olarak da, "bunların Saddam taraftarları ya da komşu ülkelerden sızan militanların işi olduğu" yönünde görüş bildirdi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce