|

Ramazan turistleri

Danimarka'da doğup büyüyen değişik milletlerden Müslüman bir grup, Ramazan ayının manevi atmosferini Müslüman bir ülkede solumak için İstanbul'a geldi. İstanbullularla birlikte teravih kılan, iftar eden gruptakilerin çoğu Müslüman bir ülkede ilk kez Ramazan ayını geçirmenin coşkusunu yaşadı.

Yeni Şafak
00:00 - 18/10/2005 Salı
Güncelleme: 11:55 - 5/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

  • AYŞE OLGUN

    Danimarka'da yaşayan değişik milletlerden 20 kişilik Müslüman bir grup Ramazan ayınının manevi atmosferini solumak için İstanbul'a geldi. Gruptakilerin çoğu ilk kez Müslüman bir ülkede Ramazan ayını geçirmenin heyecanını yaşıyor. Aralarında sonradan Müslüman olanların da bulunduğu grup İstanbul'un değişik semtlerinde oruçlarını açıp, iftar sonrası ise İstanbul'un ünlü camilerini gezip oradaki cemaatle birlikte teravih namazını eda ettiler.

    Türk, Pakistanlı, Danimarkalı, Suriyeli ve Somalili her yaştan Müslümanın bulunduğu grup İstanbul'un manevi atmosferinden ve tarihi güzelliğinden çok fazla etkilendiğini dile getirdi. Cuma namazı için Eyüp'e gelen ve burada genç yaşlı yüzlerce kişiyle namaz kılan erkeklerin ortak duygusu ise cemaatin kalabalık olmasının verdiği mutluluktu.

    Bu mübarek ayı dolu dolu yaşamak için İstanbul'a geldiklerini söyleyen Avrupalı Müslümanlar, İstanbul'da çoğunlukla birlikte oruç tutmanın insana çok farklı bir duygu yaşattığını ve manevi anlamda kendilerini çok iyi hissettiklerini dile getirdiler. Osmanlı eseri camilerde namaz kılan, sahabe kabirlerini ziyaret eden grup ruhen Peygamber Efendimiz (sav) dönemine kendilerini daha yakın bulduklarını ifade etti.

    MÜSLÜMAN ÜLKEDE İLK İFTAR

    Aslen Pakistanlı olan ama Danimarka'da doğup büyüyen Nedim Napcem Nivaz, Pakistan Ramazanlarını evlerinde, özellikle iftar sofralarında yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Ramazan'ı ilk kez Müslüman bir ülkede geçirmenin heyecanını yaşadığını anlatan Nivaz, İstanbul'da Ramazan'ın hayatın her alanına sindiğini ve büyük bir kalabalıkla birlikte iftar etmekten dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.

    İSTANBUL ONA İSLAM'I ÖĞRETTİ
    İstanbul'a sık sık geldiğini ve bu ziyaretlerin ardından İslamı seçtiğini söyleyen Danimarkalı Ali Borgelin, Ramazan ayını 3. kez İstanbul'da geçirdiğini ve buradaki manevi atmosferden çok etkilendiğini ifade etti. Borgelin, Müslüman olduktan sonra ibadetleri yaparken hiç zorlanmadığını dile getirdi.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce