|

'Rambo' Ayhan Şahin'i tanımadı

Eski Özel Harekat Başkan Vekili İbrahim Şahin'de ele geçen Ali Balkız'a yönelik tedhiş planında adı geçen eski özel harekatçı Ayhan Atabek, isminin bilgisi olmadan kullanıldığını söyledi. Eski Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın 'Rambo' diye hitap ettiği Oktay, Şahin'le bir kez telefonla görüştüğünü söyledi.

00:00 - 27/09/2011 Salı
Güncelleme: 22:56 - 26/09/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
'Rambo' Ayhan Şahin'i tanımadı
'Rambo' Ayhan Şahin'i tanımadı

İkinci 'Ergenekon' davasında bir süre tutuklu yargılandıktan sonra tahliye edilen Ayhan Atabek, adının eski Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin'den elde edilen Ali Balkız'a yönelik, tedhiş planında geçtiğini ifade ederek, 'Benim bilgim haricinde ismim kullanılmıştır' dedi. Duruşmada savunmasını yapan eski Elazığ Özel Harekat Şube Müdürü Ayhan Atabek, adının İbrahim Şahin ile Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı iken hayatını kaybeden Behçet Oktay arasında 29 Ağustos 2008'de geçen telefon görüşmesinde geçtiğini ifade etti. Söz konusu telefon görüşmesinde Şahin'in, Oktay'a, Elazığ Özel Harekat Şube Müdürünün kim olduğunu sorduğunu belirten Atabek, Oktay'ın da 'Bizim şey Rambo Ayhan, Ufaklık 20. dönem' diyerek kendisini tarif edip, ismini söylediğinin anlaşıldığını kaydetti.

Bu görüşmeye kadar Şahin'in, kendisinin nerede olduğunu bilmediğini ifade eden Atabek, 'Benim kim olduğumu bilmediği, bu görüşmede gayet net anlaşılmaktadır. Bilseydi direkt beni arardı. Diyaloğumuz olurdu' dedi.

Bu görüşmenin ardından, Oktay'ın kendisini arayarak, Şahin'in Elazığ'a geleceğini ve onunla ilgilenmesini söylediğini dile getiren Atabek, ikinci telefon kaydının ise, kendisi ile Şahin arasında olduğunu, bu görüşmede Şahin'e kendisini Elazığ Özel Harekat Şube Müdürü olarak tanıttığını kaydetti.

OKTAY'IN SÖYLEDİĞİNİ YERİNE GETİRDİM

Atabek, 'Behçet Oktay, merkez teşkilatta en yüksek amirimdir. Daire başkanım, ben şube müdürüyüm. Daire başkanı, şube müdürünü arıyor. Empati yapmanızı istiyorum. Bu sadece emniyet teşkilatında değil, bütün birimlerde böyledir. Daire başkanının söylediği şeyi yerine getirdim” dedi.



13 yıl önce