|

Ramon gizli görevdeydi

Columbia'daki İsrailli astronot Ilon Ramon'un Saddam Hüseyin'in silahlarının keşfi için gizli bir görevde olduğu belirtildi.

Yeni Şafak
01:00 - 6/02/2003 Perşembe
Güncelleme: 14:47 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

16 Ocak'ta Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden havalandıktan sonra dünyaya dönerken parçalanan uzay mekiği Columbia'daki İsrailli astronotlardan Ilon Ramon'un Saddam Hüseyin'in silahlarının keşfi için gizli görevde olduğu belirtildi. Gizli servis uzmanı yazar Gordon Thomas, Ramon'un, Saddam Hüseyin'in İsrail'e karşı kullanabileceği kimyasal ve biyolojik silahları yok etme projesiyle ilgili olarak uzay mekiğinde bulunduğunu söyledi.

48 yaşındaki Ramon'un 1981 yılında Saddam'ın nükleer reaktörlerini yok eden sekiz F-16 uçağının saldırısında da görev aldığı ortaya çıktı. Thomas, Ramon'un İsrail'in gizli Biyolojik Araştırmalar Enstitüsü'ne çalıştığını belirtirken, "Bazıları geçmişte KGB ve Doğu Alman gizli servisi Stasi'ye de çalışan kimyagerler şimdiki programın da yaratıcıları. 1952'de küçük bir yeraltı sığınağında kurulan Enstitü şimdi 10 dönümlük araziye yayılmış durumda. Nes Ziona'nın banliyösündeki net adresi Tel-Aviv telefon defterinden silindi. Yeri tüm yerel haritalardan kaldırıldı" dedi.

Thomas, Ramon'un Columbia'da 16 gün boyunca İsrail Uzay Ajansı ile direkt teması olan kameralar kullandığını, bununu amacının Irak çöllerindeki incelemeler olduğunu belirtti. Thomas şunları söyledi: "Ramon, elde ettiği enformasyonları Biyolojik Araştırmalar Enstitüsüne aktarıyordu.

Enstitünün bilim adamları Irak'tan gelecek bir saldırıdan bölgenin kimyasal anlamda nasıl etkileneceğini tartışıyorlardı. Ramon astronot arkadaşları arasında görevi en öncelikli olanıydı. Bunun nedeni Saddam'ın İsrail'e düzenleyebileceği saldırılara ilişkin araştırmaydı."

Faciaya 'kanat' yol açmış

ABD'nin Teksas eyaleti semalarında Cumartesi günü atmosfere girerken yanarak parçalanan ve binbir parçaya dağılan uzay mekiği Columbia'nın düşüş nedeni üzerine varsayım giderek güçleniyor. Columbia'nın fırlatılış anında "küçük" kanat zedelenmesinden felaketin meydana geldiği tahmin ediliyor. 1820 ton sıvı hidrojen-oksijen taşıyan ana orta ve yan roket tanklarından fırlayan poliüretan izolasyon maddesinin, mekik kanadında, atmosfer hava sürtünmesinin büyük sıcaklığından koruyan seramiği zedelediği zaten önceki deneyimlerden saptanmış bulunuyor.

Bu arada Atmosfere girmesiyle birlikte alev alarak parçalara ayrılan Columbia Uzay Mekiği'nin 7 astronotunun ceset kalıntıları, incelenmek üzere Dover'daki askeri hava üssünün morguna götürüldü.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce