|

Ramsey İngiltere'de perakendeye giriyor

Ramsey Başkanı Remzi Gür, İngiltere'de perakendeye dönmek için 150 mağazası olan bir zinciri satın alma görüşmesi yaptıklarını söyledi

Şükrullah Dolu
00:00 - 22/06/2008 Pazar
Güncelleme: 23:10 - 21/06/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Ramsey İngiltere'de perakendeye giriyor
Ramsey İngiltere'de perakendeye giriyor

İki yıl önce İngiltere perakende pazarından çıkan ve şu anda Londra'daki yönetim ofisiyle sadece dağıtım yapan Ramsey, perakendeye dönme çalışmalarını sürdürüyor. Ramsey Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Gür, İngiltere pazarında zincir olmanın önemine dikkat çekerek, "10 mağazanın altındaki tekstil zincirlerinde para kazanmak zor. Çünkü kiralar ve personel giderleri yüksek. Şu anda bir grup peşindeyiz. 150 mağazası olan ve perakendeden çıkmak isteyen bu grubun bize uyan 25-30 mağazasını almak istiyoruz. Benzer şekilde başka bir grupla daha görüşüyoruz" dedi.

ALIRKEN KAZANMAK LAZIM

Şu anda İngiltere'de piyasaların kötü olmasına rağmen böyle bir satın alma girişiminde bulunmalarının gerekçesini de anlatan Gür, "Bu ticaret sırrı! Alırken kazanmak lazım. Kriz anlarını değerlendirebilirseniz size fayda getirebilir. Bu denizdeki dalga gibidir. Dalgaya kendinizi kaptırmazsanız yüzersiniz. Kendinizi bırakırsanız boğulursunuz. Ticarette biraz cesur olmak lazım. Sermayesi ve insan kaynağı olanlar için İngiltere'de fırsatlar da var. Büyük şirketler zor dönemde ellerindeki bazı varlıkları satabilirler” şeklinde konuştu.


Pazarın canlı olduğu yerlerde büyüyecek

Şu anda yurtdışında 38 mağazası bulunan Ramsey'in yurtiçinde de 120 bayisi ve 45 kendi mağazası var. Rusya'da 12 mağazaya sahip olduklarını ifade eden Remzi Gür, "Pazarın canlı olduğu ülkelerde yeni açılışlar yapacağız" dedi.. Remzi Gür, İngiltere'deki sıkıntının gecici olduğunu sözlerine ekledi.



16 yıl önce