|

Ratingte mini dalga

AGB'nin denek listelerinin sızdırıldığının ortaya çıkmasının ardan ölçüm ihalesini alan TNS şirketi ile ihaleyi veren TİAK'ın genel müdürleri, kamuyu zarara uğrattıkları gerekçesiyle polise ifade verdi.

Yusuf Gülbakan
00:00 - 29/04/2012 Pazar
Güncelleme: 02:44 - 29/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
Ratingte mini dalga
Ratingte mini dalga

Televizyon İzleme Komitesi (TİAK) Genel Müdürü Dursun Güleryüz ile AGB'nin denek listelerini yayıncı kuruluşlara sızdırdığının ortaya çıkmasından sonra ölçüm ihalesini alan TNS Genel Müdürü Gülen Atabek, dün İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

SÖZLEŞME İHLAL EDİLDİ

Savcılığın talimatıyla emniyete gelen Atakbek ve Güleryüz'ün ihale şartnamesine uymayarak kamuyu zarara uğratmakla suçlandıkları ileri sürüldü. TİAK ve TNS arasında yapılan sözleşmede ölçüm yapılacak evlere Marmara Üniversitesi'nde görevli öğretim üyeleri denetçi olarak belirlenmişti. Ölçüm cihazlarının yerleştirileceği evlere denetçilerin onay vermesi gerekiyor. Atabek ile Güleryüz'ün belirlenen evlere denetçiler onay vermeden cihaz yerleştirdikleri iddia edildi.

DENETÇİLER İSTİFA ETTİ

Güleryüz ve Atabek ifade işlemlerinin ardında emniyetten ayrıldı. TNS şirketini TİAK adına denetleyen akademisyenler, TNS tarafından kendilerine zorluk çıkarıldığı gerekçesiyle istifa etmişti. Denetçiler TİAK'a gönderdikleri istifa yazısında, veri tabanı araştırması adresleri ve anketlerin kendilerine verilmediğini belirtmişlerdi. Bu arada soruşturma kapsamında TİAK Başkanı Hidayet Karaca da emniyete gelerek bilgi aldı.


12 yıl önce