|

Reform değil, temizlik

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI YILMAZ REFORM SÖYLENTİLERİNİ ELEŞTİRDİ

Yeni Şafak
00:00 - 13/08/2000 Pazar
Güncelleme: 10:18 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv




S P O T
Yılmaz, her şeyin yanlış anlaşıldığını kaydederek, 'Dinde reform olmaz, biz hurafeleri temizleyeceğiz" dedi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, tüm tefsir, hadis ve fıkıh kitaplarının yeniden gözden geçirilerek yeni yorumlar getirme isteklerinin yanlış anlaşıldığını söyledi. Yılmaz, hac öncesi din görevlilerini bilgilendirmek için iki gün sürecek olan İl Müftüleri Semineri'ne il ve ilçe müftüleri ile birlikte katıldı.

Seminerin açılışında yaptığı konuşmasında Yılmaz, Saraybosna'da düzenlenen 4. Avrasya İslam Şûrâsı'nda alınan kararları değerlendirerek, "Bu bir reform hareketi değildir. İslam dininde aslında bir tahribat yok ki onu yenileyelim" dedi. Müslümanlığın, diğer dinlerin reformasyonu olduğunu belirten Yılmaz, millî şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Kur'an'dan alarak ilhamı, asrın idrakine söyletmeliyiz İslam'ı" sözünü hatırlatarak, Kur'an'dan aldıkları ilhamla yapacakları gözden geçirme çalışmalarını "yeni bir soluk" olarak yorumladı.

Resmî tefsir tartışması

Yılmaz, resmî tefsir olmayacağına ilişkin yorumları da sert bir dille eleştirerek şunları söyledi: "Gazete köşelerinde kendisine yer bulan herkes, 'Resmî tefsir olmaz' diye ahkam kesiyor. Cumhuriyet'in ilk yıllarında Atatürk, bütçeden pay ayırarak, Elmalılı Hamdi Yazır'a tefsir yazdırmıştı ve o tefsir halen mevcut kaynakların arasında en kaliteli tefsir olma özelliğini korumaktadır"

"Bizim kaybımız yok"
Tarsus'ta düzenlenen Dinlerarası Diyalog toplantılarının da yanlış anlaşıldığına değinen Yılmaz, "Bu diyalog toplantılarına katılmakla, bizim bir kaybımız olmadı" dedi. Tarsus'ta, Müslümanlığın taassuptan ne kadar uzak olduğunu gösterdiklerini söyleyen Yılmaz, İslam'ın kapalı bir din olmadığını, Peygamberimiz'in herkesle iyi geçinerek kimseye baskı uygulamadığını anlattı. --------------- imza ve tarih ----------------


  --------------- imza ve tarih ---------------- Geri OKU

#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
24 yıl önce