|

Reha Çamuroğlu: Alevilerin meselesi benim meselem

AK Parti Milletvekili Reha Çamuroğlu, "Alevilerin meselesi benim meselem" dedi.

İha
00:00 - 28/07/2007 Cumartesi
Güncelleme: 17:01 - 28/07/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Reha Çamuroğlu: Alevilerin meselesi benim meselem
Reha Çamuroğlu: Alevilerin meselesi benim meselem

AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, 20 yılını Aleviler'in sorunlarının çözümüne harcadığını ve önümüzdeki dönemde de buna yönelik projeler ve perspektifler üzerinde çalışacağını belirterek, "Alevilerin meselesi benim meselem" dedi.

Meclis'e gelerek kaydını yaptıran AK Parti İstanbul Milletvekili yazar ve fikir adamı Reha Çamuroğlu, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Heyecanlı olduğunu belirten Çamuroğlu, her şeyin iyi olacağını ve AK Parti'nin 3. dönem iktidar olacağı endişesinin bazıları tarafından yaşanacağını dile getirdi. Çamuroğlu, "Aleviler'in yeni dönemde sizden birtakım beklentileri var. Siz Aleviler'in mi yoksa tüm Türkiye'nin mi milletvekilisiniz?' sorusuna, "Burada ciddi bir şey var. Ben 'tüm Türkiye'nin

milletvekiliyim' diyorum, basında Çamuroğlu Alevi sorunlarıyla ilgilenmeyecek' diye manşet atılıyor. Ben 20 yılımı bu meseleye verdim. Parlamentoya girince bununla ilgilenmemem mümkün mü? 20 yılını bir insan bir şeye veriyor, sonra birden bire diyecek ki 'Ben parlamentoya girdim, hiç ilgilenmeyeceğim'. Böyle bir mantık dışılığı basında bazı arkadaşlarımız nasıl yapıyor bunu anlamıyorum. Elbette ki Alevi meselesi benim meselemdir. Tabi ki bunlarla ilgileneceğim. Bütün milletin milletvekiliyim. Tüm sorunlarla

ilgileneceğim. Alevi sorunları da bunun bir parçasıdır. Bununla da ilgileneceğim" dedi.

Önümüzdeki dönemde Alevi sorunlarının çözümüne ilişkin bir perspektifinin olup olmadığının sorulması üzerine de Çamuroğlu, '3 yıldır bir proje üzerinde çalışıyoruz. 'Bu mesele bir entelektüelin, bir tarihçinin tamama erdireceği bir çalışma değildir. Çünkü bürokratları ilgilendiren bölümleri vardır, hukukçuları ilgilendiren bölümleri vardır. Paket haline gelmesi ortak bir çalışmayı gerektirir. Önümüzdeki dönemde bu paketle inşallah Türkiye tanışacaktır' ifadelerini kullandı.

Çamuroğlu, AK Parti'den Mersin milletvekili seçilen Zafer Üskül'ün Kemalizm'in Anayasa'dan çıkartılmasına ilişkin sorusu üzerine, 'Zafer Bey'in yorumunu saygıyla karşılıyorum. 'Her şey iyi olacak' başlığı altında yerinde değerlendiriyorum' dedi.

17 yıl önce