|

Rehin alınan gemici yurda döndü

Rehin alınan Türk gemici memleketine döndü. Somali korsanlarının Kasım 2008'de rehin aldığı ve hükümetin girişimleri sonucu kurtulan bandırmalı gemici Hilmi Dalgıç, memleketine döndü

İha
00:00 - 28/02/2009 Cumartesi
Güncelleme: 21:01 - 28/02/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Rehin alınan gemici yurda döndü
Rehin alınan gemici yurda döndü

Somali korsanlarının Kasım 2008'de rehin aldığı ve hükümetin girişimleri sonucu kurtulan Bandırmalı gemici Hilmi Dalgıç, memleketine döndü.

Usta gemici 52 yaşındaki Hilmi Dalgıç, "Evli ve 3 çocuk babasıyım. Yıllardır gemicilik yaparak hayatımı kazanıyorum. Gemilerle tüm dünya limanlarına gittik. İlk kez Somali'de korsanlar tarafından 3 ay boyunca rehin alındık. Armatör Yalçın Sabancı'ya ait 'Marshall' bayraklı 'Yasa Neslihan' isimli gemiyi Somali açıklarında korsanlar bastı. 20 gemici ile birlikte rehin kaldık. Korsanlar bize Müslüman olduğumuz için zarar vermedi. Amaçları fidye almaktı, bu korsanlar tüm dünya gemicilerinin korkulu rüyası.

Ellerinde son sistem silahlar var, sürat motorlarıyla yol kesip, kanca atıp gemiye çıkıyorlar. Bizim gemilerde silah olmadığı için karşı koyamıyoruz. Sıkıntılı zorlu günler geçirdik. 3 ay sonra hükümetimizin girişimleri sonucu kurtulup İstanbul'a geldikten sonra memleketim Bandırma'ya döndüm, şimdi çok mutluyum "dedi.

15 yıl önce