|

Reina katiline 40 kez ağır müebbet

Yılbaşı gecesi Reina’da 39 kişinin ölümüne, 79 kişinin de yaralanmasına sebep olan terörist Abdulkadir Masharipov için istenen ceza belli oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede terörist Abdulkadir Masharipov için 40 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Yeni Şafak
04:00 - 10/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 07:47 - 10/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Reina katliamcısı polisi kurduğu özel ekibin çalışmaları sonucu Esenyurt'ta yakalanmıştı.
Reina katliamcısı polisi kurduğu özel ekibin çalışmaları sonucu Esenyurt'ta yakalanmıştı.

Yılbaşı gecesi Reina’daki katliamı gerçekleştiren terörist Abdulkadir Masharipov’la ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili İsmail Uçar koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, 1 numaralı şüpheli Masharipov oldu. Masharipov hakkında 40 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İddianamede aralarında Masharipov’un da bulunduğu 51’i tutuklu 57 şüpheli yer alırken, 122 mağdur ve müşteki yer aldı.

TALİMAT EBU CİHAD’DAN

Eylem talimatının Rusya Federasyonu vatandaşı Ebu Cihad kod isimli İslam Atabiev tarafından, Abdulkadir Masharipov’a verildiği, Masharpiov’a gönderdiği Rusça el yazılı eylem talimatını içeren notun Başakşehir’de baskın yapılan evde ele geçirildiği iddianamede yer aldı.

EŞİNE DE AYNI CEZA İSTENDİ

Ebu Cihad’ın Rusya’da yayın yapan örgüte ait ‘Al Fırat Media Center’ isimli medya organının başındaki isim olduğu tespit edildi. Teröristin eşi Zarina Nurullayeva için de aynı suçlardan 40’ar kez ağırlaştırılmış müebbet ve bin 548 yıldan 2 bin 3 yıla kadar hapisleri talep edildi. İddianamede Masharipov’un savcılığa verdiği mail adresinin inceleme sonuçları da yer aldı. Yapılan araştırmaya göre 27 Aralık 2016 saat 23.57’de bir veda videosu çektiği, video görüntülerinde intihar eylemi yapacağını, çocuklarının büyüyünce eşine zorluk çıkarmamaları gerektiği ve oğlunun da büyüdüğünde kendisi gibi intihar eylemi yapmasını tavsiye ettiği belirlendi.

O VİDEOYU EŞİ ÇEKMİŞ

Saldırganı eşi Zarina Nurullayeva’nın saldırıdan haberdar olmadığını iddia ettiği ancak, söz konusu veda videosunu çekimini eşi Zarina’nın yaptığı tespit edildi. Kayaşehir’deki eve geçen saldırgan, eylemin talimatını veren Ebu Cihad kod isimli örgüt mensubuna Medikule Rezidans’taki evinin adresini ‘Telegram’ uygulaması üzerinden verdi.

Zırh delici
mermi
kullandı

Olay yerinden elde edilen mermi çekirdeklerinin incelemesinde, Masharipov’un zırhlı hafif taktik araçlara karşı geliştirilen zırh delici etkisi bulunan çelik çekirdekli mermiler kullandığı belirlendi. Bu sebepten dolayı kalabalık grup içinde bir arada bulunan birden fazla insanın tek atışla yaralandığı tespit edildi. Mermilerin tamamını kullanan saldırgan, üzerinde bulunan montu ve beresini çıkararak, son flash bangi yüzüne doğru tutarak elinde patlattığı belirlendi.


#Rein
#Abdulkadir Masharipov
7 yıl önce