|

Reina katliamcısı Silivri'de

İstanbul Ortaköy’deki Reina gence kulübüne yılbaşı akşamı silahlı saldırı düzenleyen ve 39 kişiyi katleden Abdulkadir Masharipov tutuklanarak Silivri Cezaevine gönderildi. Masharipov, Esenyurt’ta saklandığı evde 16 Ocak’ta yakalanmıştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/02/2017 Pazar
Güncelleme: 05:30 - 12/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Abdulkadir Masharipov
Abdulkadir Masharipov

Yılbaşı gecesi Reina'daki katliamı gerçekleştiren ve 15 Ocak günü Esenyurt'ta saklandığı hücre evinde kıskıvrak yakalanan Özbekistan vatandaşı Abdulkadir Masharipov'un İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki işlemleri sona erdi. Yaklaşık 30 gündür İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan Masharipov dün sabah saatlerinde İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne sevk edildi. Masharipov'un soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Savcısı Gökalp Kökçü tarafından ifadesi alındı. Savcılık sorgu sonrası Masharipov'u 'Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme', 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma', 'Nitelikli Şekilde Birden Fazla Kişiyi Öldürme', 'Sayı ve Nitelik Bakımından Vahim Olan Silah veya Mermileri Satın Alınması Taşınması Bulundurulması' suçları kapsamında Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. Hakimlik Masharipov'un tutuklanmasına hükmetti. Akşam saatlerinde Masharipov Silivri Cezaevine gönderildi.



VEDA VİDEOSU BİLE ÇEKMİŞ


Yapılan araştırmaya göre 27 Aralık 2016 saat 23.57'de bir veda videosu çektiği, video görüntülerinde intihar eylemi yapacağını, çocuklarının büyüyünce eşine zorluk çıkarmamaları gerektiği ve oğlunun da büyüdüğünde kendisi gibi intihar eylemi yapmasını tavsiye ettiği belirlendi. Saldırganı eşi Zarina Nurullayeva'nın saldırıdan haberdar olmadığını iddia ettiği ancak, söz konusu veda videosunu çekimini eşi Zarina'nın yaptığı tespit edildi. 28 Aralık'ta Taksim'de keşif amaçlı görüntü çektiği vurgulanan sevk yazısına göre, Masharipov'un Medikule Rezidans'ta kiraladığı daireye geri döndüğü 3 günlük kira bedeli olan 300 TL'yi ev sahibine verdi. Eşi ve çocuklarının bulunduğu Kayaşehir'deki eve geçen saldırgan, eylemin talimatını veren Ebu Cihad kod isimli örgüt mensubuna Medikule Rezidans'taki evinin adresini 'Telegram' uygulaması üzerinden verdi.



REİNA'YA 10 METRE KALA ARAÇTAN İNDİ


29 Aralık günü ise Medikule Rezidans'a tekrar giderek eylem için gönderilecek silah ve mühimmatı bekledi. Buradaki daireye kimliği belirlenemeyen bir şüpheli, Ak-47 kalasnikof tüfek, 6 şarjör mermi ve 3 adet flash bangi Masharipov'a teslim etti. Suriye'deki çatışma bölgelerinden gelen Ebu Nur kod isimli örgüt üyesinden Zeytinburnu'nda silahları teslim alan Masharipov, taksinin bagajına mühimmat ve silahları yükleyerek 01.15 sıralarında Reina'nın önündeki giriş kapısına 10 metre mesafede taksiyi durdurarak eylemi gerçekleştirmek için indi.



MAĞDUR SANILIP SERBEST BIRAKILDI


İçeri giren Masharipov, işletmenin içinde eğlenen insanları soğuk kanlı bir şekilde otomatik tüfekle öldürmek amacıyla ateş ettiği belirtilen yazıda, önce insanların üzerine flash bang attığı, bombanın ses etkisi ile insanları panik ve dehşete düşürdüğü ifade edildi. Masharipov, ölü ve yaralıların arasında soğuk kanlı bir şekilde çıkış kapısına doğru yürüdüğü belirtilen yazıda çıkış kapısı yakınlarında yaralı taklidi yaparak sürünerek Reina'dan dışarıya saat 01.21' sıralarında çıktığı, kapıya gelen özel harekat polislerince yakalandığı ancak eylemin mağdurlarından zannedilip kaldırıma bırakıldığı ifade edildi.


#Reina saldırısı
#Ortaköy
#İstanbul
#Abdulkadir Masharipov
7 yıl önce