|

Rektörler şokta

Hükümet tarafından Meclis'e gönderilen kanun tasarısı ile rektörlerin döner sermayeden aldıkları paya sınırlama getirilmesi rektörleri şok etti.

Yeni Şafak
00:00 - 9/06/2004 Çarşamba
Güncelleme: 14:14 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Rektörlerin döner sermayeden aldıkları paya sınırlama getirilmek istenmesi rektörleri rahatsız etti. Cumartesi günü yapılacak Rektörler Komitesi toplantısında konu masaya yatırılacak.

Hükümet tarafından Meclis'e gönderilen ve YÖK Kanunu'nun 58. maddesinde değişiklik öngören düzenlemeyle rektörlerin döner sermayeden aldıkları paya sınırlama getiriliyor.

Rahatsız oldular

Bünyelerinde Tıp Fakültesi bulunan İstanbul, Hacettepe, Ankara, Ege ve Marmara Üniversitesi başta olmak üzere birçok üniversite rektörünün bu düzenlemeden rahatsız olduğu belirtiliyor. Tasarının Meclis'e gönderilmesi, rektörlerde şok etkisi yaptı.

Bu arada Cumartesi günü Rektörler Komitesi ve Üniversitelerarası Kurul ayrı ayrı toplanacak. Bu toplantıda hükümete tarafından Meclis'e gönderilen kanun tasarısı da görüşülecek. Rektörlerin sözkonusu kanun tasarısının yasalaşmaması için eylem planı hazırlayacağı belirtildi.

  • BİLAL ÇETİN / ANKARA





    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce