|

Rektörlerden Teziç'e 'masaya dön' baskısı

Hükümet, YÖK Kanunu Tasarısı sonuçlanmadan masadan kaçan YÖK Başkanı Teziç'e masaya dön baskısı yapıyor. Üniversitelerarası Kurul Başkanı Ayhan Alkış ve bazı rektörler de, Teziç'in masaya dönmesinden yana.

Yeni Şafak
00:00 - 29/04/2004 Perşembe
Güncelleme: 12:58 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Hükümet, YÖK Kanunu'yla ilgili çalışmalar sürerken masadan kaçan YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'e masaya dön baskısı yapıyor. Üniversitelerarası Kurul Başkanı Ayhan Alkış ve bazı rektörler AK Parti kurmayları ile yaptıkları görüşmede Teziç'in masadan kalkmasının doğru olmadığını bildirdiler.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, Milli Eğitim Bakanlığı'nın YÖK Kanunu ile ilgili 'Danışma Kurulu' oluşturmasını gerekçe göstererek YÖK Kanunu görüşmelerinden çekilmişti. Teziç'in görüşmelerden çekilmesi rektörler arasında rahatsızlığa neden olurken, Teziç'e "Masaya dön" baskısının yapıldığı öğrenildi. Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Ayhan Alkış ve bazı rektörler, Meclis'te Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Tayyar Altıkulaç ve AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik'le bir görüşme yaptı.

Alkış, Teziç'in kaçmasından rahatsız

Ayhan Alkış'la birlikte görüşmeye katılan rektörlerin, Erdoğan Teziç'in masadan çekilmesinden rahatsızlık duyduklarını dile getirdikleri öğrenildi. Alkış'ın, "Hükümet ile rektörler arasında iyi bir diyalog ortamı sağlanmıştı. Teziç'in görüşmelerden çekilmesi doğru olmadı" dediği kaydedildi. Alkış ve rektörlerin bu görüşmenin ardından YÖK Başkanı Teziç'le görüşerek yeniden masaya dönmesi çağrısı yaptığı bildirildi. YÖK Başkanı Teziç'in YÖK Kanunu ile ilgili hazırlıklara katılacağını bildirmesi halinde Başbakanlığa gönderilen Yeni YÖK Kanunu'nun yeniden masaya yatırılacağı belirtiliyor. YÖK'ün uzlaşmaya yanaşmaması halinde ise YÖK Kanunu Meclis'e gönderilecek.

Rektörler olağanüstü toplanacak

Rektörler Komitesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Bakanlar Kurulu'na sunduğu Yükseköğretim Yasa Taslağı'nı değerlendirmek üzere olağanüstü toplanacak. Rektörler, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in başkanlığında, 2 Mayıs Pazar günü YÖK Binası'nda biraraya gelecek. Toplantıda, özellikle meslek lisesi ve genel lise mezunlarına üniversiteye girişte eşit katsayı uygulanmasını öngören çalışmaların ele alınacağı öğrenildi. ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, rektörler komitesinde sadece yasa taslağının değil, ''üniversitelerin üzerinde yaklaşık 1 yıldır sürdürülen baskıları'' da ele alacaklarını kaydetti. Akbulut, toplantıda, öğretim üyelerinin kendilerine ulaştırdığı eylem taleplerini de değerlendireceklerini belirtti. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras da rektörler komitesinde, ''istifa çağrısı'' yapacağını bildirdi.

  • BİLAL ÇETİN/ ANKARA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce