|

Renault Trucks'la anlaşan Karsan, kamyon üretecek

Yılda 5 bin kamyon üretip bunların 3 binini ihraç etmeyi hedefleyen Karsan 200 milyon euro ek ciro bekliyor

Aa
00:00 - 11/07/2007 Çarşamba
Güncelleme: 23:07 - 10/07/2007 Salı
Yeni Şafak
Renault Trucks'la anlaşan Karsan, kamyon üretecek
Renault Trucks'la anlaşan Karsan, kamyon üretecek

Renault Trucks ve Karsan arasında gerçekleştirilen işbirliği anlaşmasıyla, Karsan Bursa'daki fabrikasında Renault Premium Uzunyol, Premium Lander ve Kerax modellerinin üretimi gerçekleştirilecek. Anlaşmaya göre Karsan, öncelikle Renault Trucks için yılda yaklaşık 5 bin adet ağır kamyon üretecek.

Zaman içinde Renault Trucks'ın ihtiyacına bağlı olarak bu üretim hacminin iki vardiyada yılda 10 bin adede kadar çıkabileceği belirtilirken, başlangıçta Renault Trucks'ın 7,5 ile 42 ton arasında yüklü ağırlığa sahip ürünlerinden Premium Uzunyol, Lander ve Kerax modellerinin tüm versiyonlarının üretimi gerçekleştirilecek. Toplam yerlilik oranının yüzde 40 civarında olacağı, işbirliğinin Karsan'a yılda 200 milyon euro ek ciro getireceği, 300 kişiye istihdam imkanı yaratılacağı bildirildi. Yıllık 5 bin adet üretimin yaklaşık 3 bin adedinin ihraç edileceği kaydedildi. Toplantıda konuşan Karsan Otomotiv Genel Müdürü Mehmet Can Karabağ, “İmzalamış olduğumuz bu yeni anlaşma, Karsan'ın çok markalı üretim stratejisi ve sunduğu imkanlar ile Renault Trucks'ın Türkiye'ye verdiği özel önemin bir sonucu” dedi.

Renault Trucks Dünya Başkanı Stefano Chmielewski ise, “Bu sadece bir başlangıç. Bunun ardından başka sürprizler de gelecektir” dedi.

17 yıl önce