|

Ressam Bedri Baykam'a bıçaklı saldırı

Bedri Baykam İstanbul'da uğradığı bıçaklı saldırı sonucunda yaralandı.

00:00 - 18/04/2011 Pazartesi
Güncelleme: 14:22 - 18/04/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Ressam Bedri Baykam'a bıçaklı saldırı
Ressam Bedri Baykam'a bıçaklı saldırı

Kars'ta yıkımına karar verilen insanlık anıtının heykeltraşı Mehmet Aksoy'a destek amacıyla gittiği toplantının çıkışında kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğrayan Bedri Baykam, karnından yaralandı. Baykam, çevrede bulunan vatandaşların yardımıyla Şişli Etfal Hastanesine kaldırıldı.


TUBA KURTULMUŞ DA YARALANDI

Kars'taki İnsanlık Anıtı ile ilgili toplantıdan çıkan ressam Bedri Baykam'ın yaralandığı bıçaklı saldırıda Piramit Sanat Galerisi Genel Koordinatörü Tuba Kurtulmuş'un da yaralandığı bildirildi.

Akatlar Kültür Merkezi'nde düzenlenen, Kars'taki İnsanlık Anıtı'yla ilgili toplantıdan çıkan Bedri Baykam'ı bıçakla yaralayan zanlının Piramit Sanat Galerisi Genel Koordinatörü Tuba Kurtulmuş'u da yaraladığı öğrenildi. Baykam ve Kurtulmuş'un tedavisinin Acıbadem Maslak Hastanesinde sürdürüldüğü belirtildi.


BAKAN GÜNAY BİLGİ ALDI

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, Bedri Baykam'ın bıçaklı saldırıya uğradığı olayla ilgili İçişleri Bakanı Osman Güneş ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ı arayarak bilgi aldığı öğrenildi.


Günay, saldırının failinin bir an önce bulunması için ricada bulundu. Beşiktaş'ta bir basın toplantısına katılan ressam Bedri Baykam beraberindeki Piramit Sanat Yöneticisi Tuba Kurtulmuş ile birlikte bıçaklı saldırıya uğramıştı. Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, saldırıyı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay yakın takibe aldı.


Bakan Günay, olayla ilgili İçişleri Bakanı Osman Güneş ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ı arayarak bilgi aldı. Günay olayın failinin bir an önce yakalanması için de çalışmaların hızlandırılması ricasında bulundu.


Baykam'ın tedavi gördüğü hastaneyi de arayan Bakan Günay, sağlık durumu hakkında bilgi aldıktan sonra hastanedeki yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti.


SU DAĞITIM ARACINA TEHDİTLE BİNEREK KAÇTI

Olay sonrasında bir su dağıtım aracına binen saldırganın aracı kullanan kişinin 'Ağabey benim başımı yakma' demesi üzerine 'Asıl beni almazsan başın yanar' dediği, bu araçla bir noktaya kadar gidip bir taksi durağında inerek, buradan da taksiyle uzaklaştığı bildirildi. Saldırganın Gayrettepe'de taksiden indiği belirtildi. 


SALDIRGAN AKŞAM SAATLERİNDE TESLİM OLDU

Bu arada Bedri Baykam'ı bıçaklayan saldırgan Mehmet Çelikel teslim oldu. Çelikel, Baykam'ı kendisine hakaret ettiği için bıçakladığını iddia etti.

13 yıl önce