|

Reza Zarrab'dan Kılıçdaroğlu'na tazminat davası

17 Aralık operasyonunda tutuklanan iş adamı Reza Zarrab, partisinin grup toplantısında kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunup, 100.000 TL tazminat istemiyle dava açtı.

Yenisafak.com.tr / GÜNDEM
00:00 - 6/02/2014 Perşembe
Güncelleme: 14:47 - 6/02/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Reza Zarrab'dan Kılıçdaroğlu'na tazminat davası
Reza Zarrab'dan Kılıçdaroğlu'na tazminat davası

Hükümete yönelik başlatılan ve aralarında bazı iş adamlarının da bulunduğu 17 Aralık operasyonunda tutuklanan iş adamı Reza Zarrab'ın avukatı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında tazminat davası açtıklarını duyurdu.

İş adamı Zarrab, 27.01.2014 tarihinde partisinin grup toplantısında iş adamı Reza Zarrab hakkında alenen hakaret ve iftira içeren, medya aracılığı ile kitlelere ulaşan ve etkileri hala devam eden sözleriyle ilgili olarak Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bularak 100.000 TL'lik tazminat davası açtı.

Ayrıca Kılıçdaroğlu'nun katıldığı televizyon programında sarf ettiği sözler de dava kapsamına alındı.

Avukat Şeyda Yıldırım'ın yaptığı açıklamada,

"Kılıçdaroğlu 06.02.2014 tarihinde katıldığı bir televizyon programında "İçeride tutuklu olan İran asıllı Zarrab var. Buna diyecekler ki 'Seni çıkaracağız, sen konuşma'... Çünkü bu, 'Biraz daha beni içeride tutarsanız ben konuşacağım' dedi. Haber gönderdi. Onun konuşması istenmiyor. Bir süre sonra onu çıkaracaklar. Önce mal varlıkları üzerindeki tedbiri kaldırdılar." demiştir. Bu ifadeler en temel hukuk kurallarına ve ahlaka vicdana açıkça aykırıdır. Müvekkilime hakaret ve iftira niteliğinde olan bu açıklamalar karşısında suç duyurusunda bulunulmuş, ayrıca 100.000 TL miktarın manevi tazminat istemiyle dava da açılmıştır." ifadeleri yer alıyor.


10 yıl önce