|

Riva İstanbul'un Bodrum'u olacak

“Riva İstanbulluların yeşil ve maviye kaçış noktası olacak” diyen Topbaş, proje için yedi ayrı mimarlık grubunun çalıştığını söyledi.

Gökhan Yılmaz
00:00 - 23/01/2008 Çarşamba
Güncelleme: 00:59 - 23/01/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Riva İstanbul'un Bodrum'u olacak
Riva İstanbul'un Bodrum'u olacak

Beykoz ilçesine bağlı Riva Köyü Muğla'nın Bodrum'u gibi olacak. “Riva Yerleşimi Kültür - Turizm - Sağlık - Spor Köyü Özel Proje Alanı”, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından İstanbul Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi İMP'de tanıtıldı. Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül ile İMP Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Kaptan'ın da yer aldığı tanıtım toplantısında konuşan Başkan Kadir Topbaş, “Beykoz'un Riva Köyü ve Beylik Mandıra alt bölgesinde, doğa ile uyumlu, İstanbul halkının kültür, turizm, sağlık ve spor etkinliklerinden yararlanmasını sağlayacak, örnek bir eko-köy projesini başlatıyoruz. Riva'yı İstanbul'un yeşil-mavi kaçış noktası ve doğayla buluşma alanı olarak hazırlıyoruz” şeklinde konuştu. Riva projesi için ulusal ve uluslararası 7 ayrı uzman gurubun davet edilerek çalışmalara başladığını belirten Topbaş, projelerin 1 Mart'ta kendilerine teslim edileceğini ve uygulamanın kısa zamanda sonra başlayacağını söyledi.

EN BÜYÜK PROJE ALANI

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, proje alanının Beykoz ilçe sınırları içinde Riva alt bölgesi olarak tanımlanan, kuzeyinde Karadeniz sahil şeridi, güneyinde ve batısında Riva deresi, güneyinde ve doğusunda mutlak korunacak tarım toprakları ve orman alanları olan 1979 hektarlık bir alanı kapsadığını ifade etti. Tarihi Yarımada büyüklüğündeki bölgenin İstanbul'un şu ana kadarki en büyük proje alanı olarak belirlendiğinin altını çizen Başkan Kadir Topbaş, 40 bin nüfusu geçmeyecek şekilde planlanacak Riva'nın düşük yoğunluklu, tabiatla içiçe kültür, turizm, sağlık ve spor işlevleriyle İstanbul'a hizmet edeceğini dile getirdi.

16 yıl önce