|

Rize'de kaybolan 2 çocuk bulundu

Rize'nin Fındıklı ilçesinde parkta oynadıkları sırada kaybolan 4 yaşındaki Selim Yağız Özkan ile 5 yaşındaki Barış Yıldırım için arama çalışması başlatıldı. Tüm ilçe teyakkuza geçerken bölgedeki MOBESE kameraları da incelemeye alındı. Rize Valisi Kemal Çeber, kayıp çocukların ormanlık alanda sağ salim bulunduklarını açıkladı.

10:20 - 2/05/2019 Perşembe
Güncelleme: 11:43 - 2/05/2019 Perşembe
DHA
Selim Yağız - Barış Yıldırım
Selim Yağız - Barış Yıldırım

Rize'nin Fındıklı ilçesinde Merkez Mahallesi'ndeki evlerinin önündeki parkta oynayan Selim Yağız Özkan (4) ile Barış Yıldırım (5),saat 17.00 sıralarında gözden kayboldu. Yakınlarının çevrede aradığı çocuklar bulunamayınca, polise haber verildi.


ARAMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

İlçede polis, Jandarma Arama Kurtarma (JAK),AFAD, AKUT ekipleri ile vatandaşların katılımı ile geniş çaplı arama çalışması başlatıldı.

MOBESE KAMERALARI İNCELENİYOR

Polis ekipleri kaybolan çocukların bulunması için park çevresindeki MOBESE ve işyerlerinin güvenlik kameralarını incelemeye aldı. İlçede kayıp çocuklar her yerde aranıyor.

İLÇE SEFERBER OLDU

Çocukları arama çalışmaları sabah saatlerine kadar aralıksız sürdürüldü. Ekiplerin yanı sıra belediye hoparlörlerinden yapılan çağrı ve cep telefonlarına gönderilen SMS aracılığıyla ulaşılan binlerce kişi de arama çalışmalarına destek veriyor. Yapılan çağrı ile vatandaşlardan, çocukların bulununcaya kadar arama çalışmalarına devam etmesi isteniyor.

DERE YATAKLARI DA ARANIYOR

Ekipler ve vatandaşlar cadde ve sokaklar ile dere yatakları ve bina zemin ve bodrum katları, metruk binalarda arama çalışması yürütüyor. Rize Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Sualtı Dalgıç ekipleri de dere yataklarında arama çalışması başlattı. Sabah saatlerinde ilçeye gönderilen takviye arama-kurtarma birlikleri de arama çalışmasına katıldı.

PARKTAN YÜRÜYEREK ÇIKMIŞLAR

Rize Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kayıp çocukların bulunması için özel bir ekip oluşturuldu. Mobese ve iş yeri güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ekipler, çocukların parktan çıkıp, önlerinde yürüyen kişiyi takip ettiklerini tespit etti. Polis kimliğini belirlemeye çalıştığı kişinin çocuklarla bağlantısı olup olmadığını araştırıyor.

KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU

Kaybolan Selim Yağız Özkan ve Barış Yıldırım'ı arama çalışmaları kapsamında ilçede bir kriz merkezi de oluşturuldu. Kriz merkezi bünyesinde, arama kurtarma birlikleri sorumlularıyla toplantı gerçekleştirildi. Ekipler, ilçede farklı bölgelerde bölünerek, arama çalışmalarını yoğunlaştırdı.

BULUNDULAR

Rize Valisi Kemal Çeber, kayıp çocukların ormanlık alanda sağ salim bulunduklarını açıkladı. Çeber, bulunan çocukların sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi.

"ŞÜPHELİ BİR DURUM YOK"

Rize Valisi Kemal Çeber, kaybolan çocukların bulunmasının ardından yaptığı açıklamada "Çocukların ikisinde de fiziken ve ruhen olumsuzluk yok. Şu ana kadar tespit ettiğimiz hiçbir şüpheli durum yok. Bizi şu anda kriminal anlamda şüphelendirecek bir durum yok" dedi.



#Rize
#park
#çocuk
5 yıl önce