|

Rize’nin 70 yıllık hayali

Memleketi Rize’deki yoğun programına Salarha Tüneli’nin ve Diş Hekimliği Fakültesi Açılış Programı ile devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan tünel ile 70 yıllık hayalin gerçekleştiğini ifade ederek “Dağın ardı ile önü arasındaki ulaşım artık 4,5 km civarına ve 5 dakikaya inecektir” dedi.

00:00 - 5/09/2021 Pazar
Güncelleme: 03:19 - 5/09/2021 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan memleketi Rize’nin 70 yıllık hayali olan Salarha Tüneli’nin açılışını yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan memleketi Rize’nin 70 yıllık hayali olan Salarha Tüneli’nin açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Rize’de yapımına 2015 yılı Ekim ayında başlanan Salarha Tüneli’nin hizmete açılışı ile Merkez Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temel atma törenine katıldı. Konuşmasına hemşehrilerinin yoğun sevgi gösterileri arasında “Rize’mizin şehir içi trafiğini rahatlatacak, dağın ardı ile önü ile arasındaki ulaşımı kısa sürede tesis edecek yaklaşık 3 km uzunluğundaki Salarha Tünelinin ülkemize ve sizlere hayırlı olmasını diliyorum” diyerek başlayan Erdoğan, Ovit Tüneli’nin ardından dün hizmete açtıkları İyidere-İkizdere yolu ile Hurmalık tünellerinin bölgenin hem Kafkasya’ya hem güneye olan trafiğini daha da arttıracağını söyledi.



YARIM SAAT 5 DAKİKAYA DÜŞTÜ

  • Erdoğan, İyidere Lojistik Merkezi ve Rize-Artvin Havalimanı’nın hizmete girmesi ile bölgedeki insan ve yük trafiğinin daha da artacağını vurgulayarak “Salarha Tüneli ile işte bu trafiğin önemli bölümünü şehir içinden çıkartıp çevre yolu üzerinden doğrudan arka tarafa veriyoruz. Vadi ile kıyıyı birleştiren bu tünel Rize’nin 70 yıllık hayalidir. Tünel sayesinde önceden 14 km’yi bulan ve neredeyse yarım saat süren dağın ardı ile önü arasındaki ulaşım artık 4,5 km civarına ve 5 dakikaya inecektir. Artık hemşehrilerimiz bu yolda hızlı, güvenli, konforlu ve ekonomik şekilde seyahat edebilecek, transit yolcularımız da vakit ve kaybetmeden hedeflerine ilerleyebilecektir” dedi.

Erdoğan, çağın ihtiyaçları, insanımızın talepleri ve tabiatın güzellikleri arasındaki dengeyi en hassas şekilde kurmaya gayret gösterdiklerini ve bunu başaracaklarını söyledi. Erdoğan, beraberindekiler ile birlikte Merkez Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin de temelini attı.

15 YILDA BÜYÜK BAŞARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temel atma töreni ardından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Açılış Programı’nda konuştu.

Yaklaşık 15 yıl önce kurulan üniversitenin bugün geldiği yerin iftihar verici olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

  • “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, 15 fakültesi 3 yüksekokulu, 6 meslek yüksekokulu enstitüsü, 17 uygulama ve araştırma merkezi bünyesinde görev yapan 1231 akademik personeli, 600’ü 51 farklı ülkeden olmak üzere toplam 18 bin 500 öğrencisiyle her geçen yıl artıyor, gelişiyor. Üniversitemiz bugün 2000 yılından sonra kurulan 128 üniversite arasında 12’nci sırada yer almaktadır, bu ciddi bir başarıdır. Uluslararası alanda da 1500 üniversiteyi kapsayan 2021 listesinde ülkemizi temsil eden 43 yüksek öğretim kurumundan biridir. TÜBİTAK ve TÜBA programlarında üst sıralarda yer alan üniversitemizi inşallah daha iyi yerlerde göreceğiz.”
#Rize
#Salarha Tüneli
#Recep Tayyip Erdoğan
3 yıl önce