|

Rize'yi sel vurdu: Mahsur kalanlar var

Rize'de dün etkili olan şiddetli yağış bugün de devam ediyor. Kalkandere ilçesinde Salarha beldesine bağlı Güzelyurt köyünde ve Güneysu ilçesine bağlı Yukarı Islahiye mevkinde vatandaşların taşan dere suları ve bölgede yaşanan heyelanlar nedeniyle evlerinden çıkamayarak mahsur kaldığı öğrenildi. Yetkililer şuana kadar herhangi bir can kaybı yaşanmadığını açıkladı. Öte yandan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan'ın da sel bölgesinde inceleme yapmak üzere Rize'ye gideceği bildirildi.

Yeni Şafak
12:04 - 2/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 15:14 - 2/08/2018 Perşembe
Rize'de dünden beri devam eden aşırı yağış sel ve taşkınlara neden oldu.
Rize'de dünden beri devam eden aşırı yağış sel ve taşkınlara neden oldu.

Rize’de dün sabahtan bu yana etkili olan şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiliyor.

Rize’nin Kalkandere ilçesinde Salarha beldesine bağlı Güzelyurt köyünde ve Güneysu ilçesine bağlı Yukarı Islahiye mevkiinde insanların taşan dere suları ve bölgede yaşanan heyelanlar nedeniyle evlerinden çıkamayarak mahsur kaldığı öğrenildi. Bölgeye kurtarma çalışmaları için AFAD ve Belediye ekipleri hareket etti.



Şehir merkezi ile ulaşım kesildi

  • Merkeze bağlı Kömürcüler köyündeki dere, şiddetli yağış dolayısıyla taştı. Derenin taşması sonucu Muradiye beldesi ile şehir merkezi arasındaki ulaşımı sağlayan yol trafiğe kapandı. Bazı araçlar akıntıya kapılarak sürüklendi, bazıları ise su altında kaldı.

"Böyle bir felaket ilk kez oluyor"

Merkeze bağlı Muradiye beldesinde, taşan dere beldeyi su altında bıraktı. Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, sosyal medya hesabından "Allah'ım yardım et batıyoruz" paylaşımı yaptı.

Habertürk TV'ye de bağlanan Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, "İnanılmaz durumdayız şu anda. Sel taşkınları devam ediyor.Herhangi bir can kaybı yok. Zor bir durum yaşıyoruz. Yukarılara doğru ulaşmaya çalışıyoruz, merkezde çalışmalarımız devam ediyor. Böyle bir felaket ilk defa oluyor. Ulaşamadığımız yerler var" açıklamasında bulundu.


Acil taşkın uyarısı yapıldı

  • Meteoroloji'den Rize'ye acil taşkın uyarısı yapıldı. Açıklamada, "Son gerçekleşen yağışlar ve RADAR'dan elde edilen görüntüler dikkate alındığında önümüzdeki saatlerde Rize Merkez, Güneysu ve Kalkandere ilçelerinde ani taşkın riski bulunmaktadır. Dere yatağında bulunan köprü ve menfez çevrelerinde meydana gelebilecek taşkınlara karşı ilgili kurum, kuruluşlar ve vatandaşlarımızın hazırlıklı ve dikkatli olması önem arz etmektedir" denildi.

Öte yandan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan'ın da sel bölgesinde inceleme yapmak üzere Rize'ye gideceği bildirildi.

#Rize
#Sel
#Su baskını
6 yıl önce