|

Rock'n Coke'un sponsoru değişmeli

Bu yıl ikincisi düzenlenen müzik festivali Rock'n Coke'a katılan rockseverler, festivalin Coca Cola sponsorluğunda yapılmasına tepki gösterdi

Yeni Şafak
00:00 - 23/08/2004 Pazartesi
Güncelleme: 18:32 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Türkiye'nin en büyük müzik festivali Rock'n Coke, globalleşme, savaş ve Amerika karşıtlarının tüm tepkilerine rağmen ikinci kez düzenlendi. Cuma akşamı başlayıp Pazar gününe kadar devam eden festivalde Kargo, Kurban, Erkin Koray, MFÖ, Ash, Rebel Moves, The Rasmus, Iggy& The Stooges ve 50 Cent gibi yerli ve yabancı pekçok müzisyen ve grup sahne aldı. Rock'n Coke'a katılan rockseverler festivalin Coca Cola sponsorluğunda düzenlenmesinden duydukları sıkıntıyı da dile getirdiler. Katılımcılardan Kaan Subaşı, "Keşke böyle muhteşem bir organizasyonu Coca Cola haricinde bir firma düzenleseydi de içimiz daha rahat olarak katılsaydık bu festivale. Doğrusu rock müzik tutkum olmasa, Coca Cola veya Amerikan emperyalizmine sembol olan herhangi bir firmanın düzenleyeceği hiçbir etkinliğe katılmazdım. Kısacası rock için Coca Cola'ya katlanıyoruz" dedi. Gamze Yenier ise, "Rock'n Coke tek kelimeyle muhteşem. Alanda gördüğünüz gibi adeta küçük bir kasaba kurulmuş. Günlük hayatımda Coca Cola'nın ürünlerini satın almıyorum ama böyle bir festivale katılmamak da beni çok üzerdi. Belki böyle büyük bir festivali bir Türk firması düzenler ileride ve biz de ona katılırız" diye konuştu. 24 grup ve 13 DJ'nin sahne aldığı festival 300 dönümlük bir araziye kuruldu. Alan, festivale katılan yaklaşık 50 bin kişinin her türlü ihtiyacını karşılayacak küçük bir kasabaya dönüştürüldü. 150'si doktor 250 sağlık personeli, 25 yataklı hastane, 250 temizlik görevlisi, 400 tuvalet, el-yüz yıkama üniteleri ve çöp kovaları ile çağdaş bir alan hazırlandı. Kasabanın para birimi ise yine 'Cardrock' idi. Festival alanında geceleri de kalacak olanlar içinse tek tip çadırların yer aldığı bir kamp kuruldu.

Barışarak eğlendiler

"Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu"nun Rock'n Coke'a karşı düzenlediği "Barışarock" festivali de Cumartesi günü Sarıyer piknik alanında başladı. Güvenlik önlemleri altında alana giren katılımcıların içeri yiyecek sokmasına izin verilmedi. "Coca Cola içen Bush olsun" sloganlı festival dün gece sona erdi.

ROCK FELSEFESİNE AYKIRI

Naz Tüfekçi "Coca Cola Amerikan tekgüçlülüğünün sembolü olarak rock felsefesine aykırı aslında. Rock müzik alternatif bir müziktir ve rock dinleyenler emperyalizme, globalleşmeye, savaşa, sömürüye karşı olan insanlardır. Malesef ki Coca Cola rock müziğimize de elini uzattı. Festival muhteşem ama bir Türk firması düzenleseydi daha keyifle gelirdik" şeklinde konuştu.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ/ İSTANBUL


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce