|

ROJ TV-PKK bağlantısı belgelendi

PKK ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle ROJ TV hakkında kapatılması istemiyle açılan davanın duruşmasında savcı, televizyonun yönetim kurulu eski başkanı avukat Henrik Caprani Winkel'in "Dikkat et. PKK'dan kendimizi uzak tutuyoruz" dediği ses kaydı, mail ve örgüt üyeleri ile dağlarda çekilmiş samimi fotoğraflarını delil olarak gösterdi

00:00 - 12/10/2011 Çarşamba
Güncelleme: 03:36 - 12/10/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
ROJ TV-PKK  bağlantısı belgelendi
ROJ TV-PKK bağlantısı belgelendi

ROJ TV'nin terör örgütü PKK ile bağlantısı olduğu iddiasıyla açılan davanın Kopenhag'daki Şehir Mahkemesi'nde görülen duruşmasında, Henrik Caprani Winkel'in örgüt üyeleri ile birlikte dağlarda çekilmiş samimi fotografları mahkeme salonundaki televizyon ekranına getirilirken, savcı, Winkel'e örgüt üyeleri ile olan ilişkisini sordu. Winkel ise birlikte fotograf çektirdiği terör örgütü üyeleri Remzi Kartal, Zübeyir Aydar, PJAK Başkanı Hacı Ahmedi gibi sözde üst düzey yetkilileri tanımadığını iddia etti.

GÖSTERMELİK BİR OFİS

Danimarkali avukat Winkel, KCK'nın ne anlama geldiğini bilmediğini ve ROJ TV yayınlarını da pek izlemediğini söyledi. Savcı daha sonra Winkel'in ROJ TV direktörü İmdat Yılmaz'a yazdığı, “Dikkat et. PKK'dan kendimizi uzak tutuyoruz” yazılı e-postayı ekrana getirdi. Savcı ayrıca duruşmada Ekim 2003 tarihli ROJ TV yayın ruhsatı başvurusunu okudu.

Savcı, ROJ TV yöneticilerinin verdikleri sözde durmadıklarına dikkat çekerek, neredeyse tüm yayınların Brüksel'de hazırlandığını, Kopenhag'da ise üç-beş kişinin çalıştığı göstermelik bir ofis bulunduğuna dikkat çekti.

Savcı, Winkel'e ait bir ses kaydında televizyonun İranlı eski direktörü Zonoozi'ye, “Aslında her şey Belçika'da cereyan etmeli. Gerçekleri anlatırsam yayın ruhsatı iptal edilir” şeklinde konuştuğu görüldü. Savcının ekrana getirdiği bir başka e-posta ise, Winkel'den ROJ TV'nin muhasebe sorumlusu Flemming Nejstgaard'a gönderilmiş. e-postada Winkel'in, “Sen ve ben PKK ile bir ilişkimiz veya bilgimiz olmadığını söylemeye devam edeceğiz” diyerek, gerçekleri örtbas etmeye çalıştığına dikkat çekildi.



13 yıl önce