|

Romano-Malki ilişkisi

Gözaltında bulunan Buffalocu İshak Romano'nun, işadamı Kemal Gülman ve öldürülen tefeci Nesim Malki ile yakın ilişkisi olduğu belirtiliyor. Gülman, Türkbank skandalının da kilit ismi olarak biliniyor.

Yeni Şafak
01:00 - 17/11/2000 Cuma
Güncelleme: 11:22 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv



S P O T

İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın başlattığı operasyonlar zinciri devam ederken, kamuoyuna "Buffalo Operasyonu" olarak yansıyan kaçak et skandalında yeni ilişkiler ortaya çıkıyor. Operasyon kapsamında gözaltına alınan İnter Gıda'nın sahibi İshak Romano'nun, Türkiye'deki tefecilik zinciriyle yakın ilişkide olduğu iddia ediliyor. Romano'nun işadamı Kemal Gülman ve öldürülen tefeci Nesim Malki ile yakın ilişkisi olduğuna da dikkat çekiliyor.

İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın başlattığı operasyonlar zincirinde yer alan "Buffalo" tüm hızıyla devam ederken, kaçak et skandalının oldukça derin ilişkilere dayandığı ortaya çıktı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan İnter Gıda'nın sahibi İshak Romano'nun, işadamı Kemal Gülman'la ve Bursa'da öldürülen tefeci Nesim Malki ile yakın ilişkide bulunduğu belirtiliyor.

Soruşturmanın bu yönde de derinleştirildiğine dikkat çekilerek, "Bufalonun izlerinde çok daha büyük skandallar var. Bunların önemli bir bölümü şu anda ipucu düzeyinde İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın önünde bulunuyor" değerlendirmesi yapılıyor.

Yeşil Vadi'nin ortakları

İşadamı Kemal Gülman, başta Türkbank skandalı olmak üzere pekçok olayda adı geçen, ancak öne çıkmayan bir isim olarak biliniyor. Türkbank nedeniyle yargılanan işadamı Korkmaz Yiğit'le inşaat ve arsa ortaklığı bulunan Kemal Gülman, aynı zamanda Nesim Malki ile de bazı projelerde önemli ortaklıklara sahip.

Aslında Korkmaz Yiğit, Nesim Malki ve Kemal Gülman çok önemli bir projenin resmi ortakları arasında yeralıyor. Gülman, Yiğit'in para ilişkilerinde kilit isim olarak biliniyor. Korkmaz Yiğit bu ortaklık zincirini anlatırken, 11 Kasım 1998 günü İstanbul Emniyeti'nde verdiği ifadede şunları söylüyordu:

"Ben Nesim Malki'yi ölümünden dört ay kadar önce daha evvel müşterim olan Hayyim Akdel ve İsak Baruh vasıtasıyla tanıdım. Nesim Malki'yi bana onlar getirdi. Yeşil Vadi arazisinin yüzde 40'ına Nesim Malki ve Erol Erkohen'i (Malki'nin ortaklarından) ortak ettim.

Bunun karşılığında bu şahıslar 6 milyon dolar arsa sahiplerine ödediler. Bu projeye ayrıca Hayyim Akdel ve İsak Baruh da yüzde beşer, yine Kemal Gülman yüzde 25 ortak oldu. Bilahare aynı projeye Nezih Erdem ve Zeynel Abidin Erdem de yüzde 2,5'şar ortak oldular." --------------- imza ve tarih ---------------- --------------- imza ve tarih ---------------- Geri OKU

#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce