|

Ross Wilson ve Aziz Yıldırım AK Partililere ders verecek

AK Parti Siyaset Akademisi ünlü şovmenler Beyazıt Öztürk, Kadir Çöpdemir ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yanısıra ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson'u da ağırlayacak. Wilson, 17 Ocak akşamı "ABD Persfektifinde Demokrasi ve Özgürlük" konulu bir sunum yapacak.

Ali Eyvaz
00:00 - 19/11/2006 Pazar
Güncelleme: 00:28 - 19/11/2006 Pazar
Yeni Şafak
Ross Wilson ve Aziz Yıldırım AK Partililere ders v
Ross Wilson ve Aziz Yıldırım AK Partililere ders v

AK Parti Siyaset Akademisi yeni dönem derslerine başladı. Bu dönemde de ilginç konuşmacılar tecrübelerini genç AK Partililer'le paylaşacak. 9 Şubat 200'da kapanışını Başbakan Erdoğan'ın yapacağı Siyaset Akademisi, ünlü şovmenler Beyazıt Öztürk, Kadir Çöpdemir ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yanısıra ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson'u da ağırlayacak. Wilson, 17 Ocak akşamı,"ABD Persfektifinde Demokrasi ve Özgürlük" konulu bir sunum yapacak.

Siyaset Akademisi'nde konuşma yapması istenen Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim maç programı yoğunluğundan, Nobel ödüllü profesör Muhammed Yunus ise değişik ülkelerdeki konferans programları nedeniyle katılamayacaklarını bildirdiler.

Akademi'nin en ilginç ilginç konuşmacıları arasında yer alan ABD Büyükelçisi Ross Wilson, 17 Ocak akşamı "ABD Persfektifinde Demokrasi ve Özgürlük" konulu sunumunu gerçekleştirecek. Akademi 1 Aralık akşamı ise Kadir Çöpdemir ve Beyazıt Öztürk'ü ağırlayacak. Ayrıca Akademi'de emekli hakim albay Dr. Ümit Kardaş da bir konuşma yapacak. Sunumlar için gazetecileri de davet eden akademinin, zaman zaman AK Parti'yi de eleştiren Ahmet Hakam Coşkun'a da kürsüyü açacağı öğrenildi.

RENKLİ İSİMLER VAR

AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nın organize ettiği Siyaset Akademisi'nin 2. dönem programlarında Başbakan Yardımcıları Abdullatif Şener ve M. Ali Şahin'in yanısıra Devlet Bakanları Mehmet Aydın ve Ali Babacan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, AK Parti yöneticileri Hayati Yazıcı ve Mir Dengir Mehmet Fırat da partililere hitap edecek. "Siyaset ve Demokrasi" konusunda Hasan Celal Güzel, Nazlı Ilıcak, Prof. Dr. Naci Bostancı, Prof. Dr. Atilla Yayla sunum yapacak. Ayrıca Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk'un yanısıra Ankara Barosu Başkanı Vedat Ahsen Coşar, Tes-İş Başkanı Mustafa Kumlu, ASO Başkanı Zafer Çağlayan da AK Parti Siyaset Akademisi kürsüsünde yer alacak isimler arasında. Yazar Murat Belge de "Dünya Barışı ve Ortadoğu Çıkmazı" isimli bir sunum gerçekleştirecek.


17 yıl önce