|

RTÜK, Kırmançca bilen arıyor

TRT'nin geleneksel dil ve lehçelerde yayın yapma kararının ardından, bu dil ve lehçeleri bilen personeli bulunmayan RTÜK, bu dilleri bilen personel aramaya başladı.

Yeni Şafak
00:00 - 4/06/2004 Cuma
Güncelleme: 16:11 - 9/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

TRT'nin geleneksel dil ve lehçelerde yayın yapma kararının ardından, bu dil ve lehçeleri bilen personeli bulunmayan RTÜK sıkıntıya düştü. Bu yüzden RTÜK, ilanla bu dilleri bilen personel alımı yapacak.

RTÜK, Kürtçe ve Kürtçe lehçeleri sayılan Kırmançi ve Zazaca dillerinde yapılan yayınların izlenmesi için MİT Müsteşarlığı'ndan geçici olarak personel istedi. Personel bulununcaya kadar RTÜK, kasetleri MİT'e göndererek izletecek. MED TV'nin yayınlarını takip eden RTÜK, daha önce de bu yayın kasetlerini MİT'e göndererek deşifresini yaptırıyordu.

Sırada Lazca ve Çerkezce

TRT'nin yeni kararı ile Lazca ve Çerkezce gibi farklı lehçelerde yayınlara da kapı araladı. Hangi dil ve lehçelerden yayın yapılacağı, Devlet İstatistik Enstitüsü'nün araştırmaları sonucunda belirlenecek. DİE, hangi bölgede, hangi dilin, ne kadar yurttaşa hitap ettiğini araştıracak. Araştırma ile Lazca ve Çerkezce yayın yapmayı gerektirecek izleyici-dinleyici potansiyelinin olup olmadığı ortaya çıkacak.

Daha önce Denizlili bir işadamı TRT'ye başvurarak, Yörük Türkmen lehçesinde yayın yapılmasını istemişti.

  • ALİ SALİ / ANKARA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce