|

RTÜK'ten PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın övüldüğü Tele 1'e 7 gün yayın durdurma cezası

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a düzülen methiyeler nedeniyle Tele 1'e 7 gün yayın durdurma ve yüzde 5 idari para cezası verdi. Teröristbaşını 'filozof' ilan eden ve serbest bırakılması gerektiğini söyleyen Tele 1 Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, geçtiğimiz günlerde tutuklanmıştı.

18:25 - 6/07/2023 Perşembe
Güncelleme: 18:39 - 6/07/2023 Perşembe
Yeni Şafak
Tele 1 Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, teröristbaşına özgürlük istemişti.
Tele 1 Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, teröristbaşına özgürlük istemişti.

CHP tarafından fonlanan Tele 1'in Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, çıktığı programda eli kanlı terörist başı Abdullah Öcalan'a methiyeler düzdü. Öcalan'a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri olmadığını ileri süren Yanardağ, 'filozof' ilan ettiği terörist başının serbest bırakılması çağrısı yaptı. Yanardağ, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine yollandı.

RTÜK'ten Tele 1'deki skandala 7 günlük yayın durdurma cezası

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a düzülen methiyeler nedeniyle Tele 1'e 7 gün yayın durdurma ve yüzde 5 idari para cezası verdi.

RTÜK'ün kararına ilk CHP karşı çıktı: Toplumun haber alma hakkı ortadan kaldırılıyor

CHP'li milletvekilleri, Tele 1'e verilen cezayı eleştirdi. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç ile Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

RTÜK'ün, Yanardağ'ın katıldığı programdaki sözleri nedeniyle Tele 1 kanalına 7 gün yayın durdurma ve üst sınırdan idari para cezası verdiğini anımsatan Başarır, kararı "hukuksuz ve skandal" olarak niteledi.

Başarır, katıldığı televizyon programında terör örgütü PKK/KCK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ile ilgili açıklamaları nedeniyle Yanardağ'ın tutuklanmasını ve Tele 1'e verilen cezayı kınadı.

CHP İstanbul Milletvekili Berberoğlu, RTÜK'ün bir "sopa" olmadığını, anayasal bir kuruluş olduğunu belirterek, RTÜK'ün sorumluluklarını yerine getirmediğini öne sürdü.

CHP İstanbul Milletvekili Kılınç da RTÜK'ün kararını "yersiz, haksız" olarak değerlendirdi. Kılınç,
"RTÜK'ün hangi kararı olursa olsun Tele 1 televizyonu kapatılmaz. Tele 1 televizyonu Türkiye'nin özgür ve bağımsız medyasının en önemli kuruluşlarından biridir."
dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Çakırözer ise Tele 1'e verilen cezanın medyayı susturma operasyonu olduğunu iddia ederek, toplumun haber alma hakkının ortadan kaldırılmaya çalışıldığını ileri sürdü.



#Merdan Yanardağ
#Tele 1
#RTÜK
#CHP
#Ali Mahir Başarır
#Enis Berberoğlu
10 ay önce