|

Rumlar ABD'li vekilleri reddetti

Cumhuriyetçi Parti Kentucky Milletvekili Ed Whitfield, KKTC gezisi sırasında Kuzey'den Güney'e de geçmeyi planladıklarını, ancak Kıbrıs Rum yönetiminin bu geçişe izin vermediğini bildirdi.

Yeni Şafak
00:00 - 28/05/2005 Cumartesi
Güncelleme: 16:49 - 27/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Türkiye üzerinden gelecek hafta KKTC'yi ziyaret edecek olan Amerikan Kongre heyetinin başkanı Cumhuriyetçi Parti Kentucky Milletvekili Ed Whitfield, gezi sırasında Kuzey'den Güney'e de geçmeyi planladıklarını, ancak Kıbrıs Rum yönetiminin bu geçişe izin vermediğini bildirdi.

ABD Kongresi'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde Türk Dostluk Grubu'nun eşbaşkanı Whitfield, grubun Demokrat Partili diğer eşbaşkanı Robert Wexler ile Kongre'de Türkiye ve KKTC'yi ziyaret planı konusunda medyaya bilgi verdi.

'Tecrit kaldırılmalı'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kıbrıs'ta çözümü amaçlayan cesur bir liderlik gerçekleştirdiğini kaydeden Whitfield, ziyaretleri sırasında Kıbrıslı Türkler üzerindeki tecridin kaldırılması gerektiği yönünde güçlü bir açıklama yapacaklarını söyledi. Kıbrıs'ta Rumların çözümün önünde durmalarının dünyada sıkıntıya yol açtığını belirten Whitfield, KKTC'yi ziyaret planına ABD'deki Rum lobisinin büyük tepki gösterdiğini ve kendisiyle görüşen dört Rum grubunun geziye karşı çıktığını belirtti. Florida eyaleti milletvekili Robert Wexler da, Kıbrıs'ta çözüm arzusunu kanıtlayan Türklerin ödüllendirilmesi gerektiğini vurguladı.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
19 yıl önce