|

Sabaha kadar pazarlık

Başbakan Erdoğan, müzakere için 'Rum Kesimi'ni tanıyın' kararının çıktığı liderler yemeğinin ardından Balkanende ile görüştü. 03.30'a kadar süren görüşmenin ardından Erdoğan, "Hayırlı olsun" dedi.

Yeni Şafak
01:00 - 17/12/2004 Cuma
Güncelleme: 14:05 - 11/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Başbakan Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, AB liderlerinin buluşması öncesinde gerçekleştirdikleri ikili temaslarla, Türkiye'nin beklentilerinin karşılanması için mesajlar verdiler. "Rum kesimini tanıyın" şartının çıktığı liderler yemeğinin ardından Türk heyeti ile AB yetkilileri arasında bugün açıklanacak Türkiye kararı üzerinde sabaha kadar pazarlık sürdü.

Zirve öncesinde Belçika Başbakanı Guy Verhofstadt ile biraraya gelen Erdoğan, olumlu ve güzel bir görüşme yaptığını bildirdi. Erdoğan, Belçika Başbakanı'nın konutunda verilen öğle yemeğine, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile birlikte geldi. Yemeğe, Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen ile Belçika Dışişleri Bakanı Carel de Gucht da katıldı. Yaklaşık 2.5 saat süren yemeğin ardından konuttan ayrılırken basın mensuplarının sorularını cevaplayan Erdoğan, "Türkiye'nin hassasiyetleri konusunda gelinen nokta nedir?" sorusu üzerine, "Anlatıyoruz. İletiyoruz. Sağolsun onlar da şu ana kadar olumlu bir görüşme içindeler" cevabını verdi.

Son söz bugün söylenecek

AB liderlerinin çalışma yemeğinin ardından Başbakan Erdoğan açıklama yapmadan oteline çekildi. Gecenin ilerleyen saatlerinde Başbakan Erdoğan ve AB Dönem Başkanı Hollanda'nın Başbakanı Balkenende ile tekrar biraraya geldi. Görüşmede, AB'nin Türkiye'ye tam üyelik müzakerelerine başlanmasına ilişkin yaptığı önerilerin ele alındı. Türk heyeti ile AB yetkilileri arasında, kalıcı derogasyonlar ve Türkiye'nin Ankara Anlaşması'nın ek protokolünü imzalaması konusunda sabaha kadar pazarlık yapıldı. Başbakan Erdoğan'ın yaptığı tüm ikili görüşmelerde Kıbrıs konusunda alternatif çözümler önerdiği belirtildi.

Dün gece yarısında başlayan Erdoğan-Balkanende görüşmesi sonuç vermedi. Başbakan Erdoğan, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, temasların sabah tekrar başlayacağını belirtti. Erdoğan, görüşmelerin içeriğinin sorulması üzerine ise, "Hayırlı olsun" cevabını verdi.

  • DUYGU GÜVENÇ / BERİVAN ORUÇOĞLU


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce