|

Sabancı ve Amerika elele bilgi üretecek

Sabancı Üniversitesi, ABD MIT Sloan School ile işbirliği yaptı. İki fakülte iş dünyası için bilgi üretecek

Aa
00:00 - 22/01/2011 Cumartesi
Güncelleme: 23:54 - 21/01/2011 Cuma
Yeni Şafak
Sabancı ve Amerika  elele bilgi üretecek
Sabancı ve Amerika elele bilgi üretecek

Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi (YBF) ile dünyanın önde gelen yönetim bilimleri okullarından MIT Sloan School of Management arasında, 5 yıllık işbirliği anlaşması imzalandı.

ULUSLARARASILAŞMA HEDEFİ

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Üniversitesi, İstanbul'un konumu ve iş dünyası için önemli bir gelişmenin başlangıcında olduklarını bildirdi. Sabancı Üniversitesi YBF'nin, uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda atılan bu önemli adımın yanı sıra, YBF'nin uluslararası arenada 'Sabancı School of Management (SOM)' olarak anılacağını ifade eden Sabancı, şunları kaydetti: 'MIT Sloan ile Sabancı Üniversitesi Sabancı SOM arasında yapılan bu anlaşma, hepimize ilave sorumluluklar getirmektedir.'

BAŞARIYA TÜM DÜNYA ŞAHİT

MIT Sloan Yönetim Birimleri Dekanı David Schmittlein da, Türkiye'nin ileriye giden ekonomisine tüm dünyanın şahit olduğunu anlattı. İşbirliği kapsamında her yıl Sabancı SOM Executive MBA öğrencileri, 2 haftalık bir eğitim programıyla MIT Sloan'a giderek ABD'deki iş ortamını tanıyacak. Öğrenciler, Boston çevresindeki şirketleri ziyaret edecek,. Çift diploma alabilecek.


Türkiye yüzlerce şirketin merkezi

Sabancı SOM Dekanı Prof. Dr. Nakiye Boyacıgiller de, İstanbul'un zaten yönetim merkezi olduğunu, sayısız çok uluslu şirketin burada bulunduğunu ve bütün bunlara bakıldığında da üniversitelerin yönetim birimler fakültelerine büyük görevlerin düştüğünü kaydetti. Prof. Dr. Boyacıgiller, uluslararası iş merkezi olan İstanbul'un insan kaynağı boyutunun çok önemli olduğuna dikkati çekti.


13 yıl önce