|

Sabancı'ya suçlama

Turk Nokta Net'in kurucusu Ahmet Yürekli, ortağı Sabancı Grubu'nu, müşteri bilgilerini grubun çıkarları için kullanmakla suçladı.

Yeni Şafak
01:00 - 12/12/2001 Çarşamba
Güncelleme: 17:22 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Bilişim sektörüne girmekte geç kalan ve bu gecikmesini telafi etmek için Turk Nokta Net'e büyük ortak olarak giren Sabancı Grubu, Turk Nokta Net'in kurucusu ve eski Genel Müdürü Ahmet Yürekli ile mahkemelik oldu. Anlaşma gereği, şirkette genel müdürlük görevini sürdürmesi gereken Yürekli, kurucusu olduğu Turk Net'teki görevinden alınınca hakkını yasal yollardan aramaya karar verdi.

Yürekli, Sabancı Grubu'nu Turk Net'in müşteri bilgilerini grubun çıkarları için kullanmakla suçluyor. Konuyla ilgili Turk.Internet.com'a bir açıklama yapan Yürekli, Sabancı Holding'in Turk Nokta Net'teki müşteri bilgileri ve kaynaklarını, Akbank ve diğer iştiraklerine kullandırdığı iddiasında bulundu.

Girişimler davayla sınırlı değil

Ahmet Yürekli, "Sabancı Holding'e dava açtığımız doğrudur. Ancak şu anda bu dava ile ilgili bir açıklama yapmamız doğru olmaz. Yasal girişimlerimiz bu dava ile sınırlı kalmayacaktır. Ortaklıktan doğan haklarımızın korunması için bundan sonra gerekecek her türlü girişimde bulunmaya devam edeceğiz" dedi. Yürekli, şirketin iyi yönetilmediği ve azınlık ortaklar aleyhine işlemler yapıldığından şüphelendiğini ve bu durumu, şirket yöneticilerine ve denetçilerine noter kanalıyla bildirdiklerini belirtti.

Ahmet Yürekli, "Holding'in her talebini yerine getiren bir yönetimin iş başına gelmesiyle bu bilgilerin artık şirket dışına çıkma yolunun açıldığını düşünüyoruz" dedi.

KREDİ KARTI İÇİN BİLGİ TOPLUYORLAR
Ahmet Yürekli şu iddialarda bulundu: Şirket yöneticilerine ve denetçilerine noter kanalı ile bazı sorular sorduk. Bunlar özellikle Akbank ve diğer Sabancı Holding iştiraklerine şirket bilgilerinin ve kaynaklarının kullandırılması ile ilgili konulardaydı. Turk Nokta Net'in en önemli varlığı bu bilgi ve müşterisiyle olan ilişkisidir. Şimdi bunun bedelsiz veya düşük bedelli olarak Akbank'a, özellikle Axess kredi kartı pazarlamasında kullandırıldığından şüphe ediyoruz. Nitekim bir süredir Turk Nokta Net'in web sitesinde yayınlanan bir anket var. Bu ankette kullanıcılara hangi kartları kullandıkları soruluyor. Hiçbir yerinde Axess adı geçmeyen bu anketin yayınlanıyor olması, bunun Akbank'ın talebiyle yayınlandığı ve toplanan bilginin de Akbank'a kullandırıldığı görüşünü destekliyor.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce