|

Sabih Kanadoğlu resmen şüpheli

Ergenekon delil klasörlerinde Kent Otel toplantılarına katılan Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun 'şüpheli' olarak evinin arandığı ortaya çıktı.

00:00 - 21/08/2009 Cuma
Güncelleme: 10:15 - 21/08/2009 Cuma
Yeni Şafak
Sabih Kanadoğlu resmen şüpheli
Sabih Kanadoğlu resmen şüpheli

Ergenekon savcılarına tanık olarak ifade veren Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'e eski KKTC Büyükelçisi Bulunç'un kuryelik iddiaları soruldu. Eruygur'da çıkan ses dosyasında Denktaş'ın referandum planları yaptığı ortaya çıkmıştı.


Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün ek klasörlerde yer alan 18 sayfalık ifadesinin büyük bölümü savcıların sorularından oluşuyor. Tanık olarak ifadesi alınan Özkök'e yöneltilen sorulardan biri KKTC'nin eski Ankara Büyükelçisi Zeki Bulunç'un Ergenekon sanığı Şener Eruygur ile KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş arasında kuryelik yaptığı iddiası. Eruygur'da ele geçen ses dosyasındaki bilgiye göre, Eruygur Kıbrıs konusunda New York'ta yürütülen görüşmelere ilişkin Bulunç'tan bilgi istiyor. Bulunç ise önce istenen bilgiyi veriyor ardından da Denktaş'ın Annan Planına ilişkin referandum konusunda Kıbrıs'ı referanduma götürecek hükümet bulunmaması için plan yaptığını anlatıyor.


ŞENER ERUYGUR'U UYARDIM

Star Gazetesi'nin haberine göre, Özkök'e ilk olarak Ayışığı, Yakamoz ve Eldiven gibi darbe planlarından haberi olup olmadığı soruluyor... Özkök, şunları söylüyor: “Ayışığı ve Yakamoz kod isimli darbe planlarından 2004 yılı bahar aylarında haberim oldu. Bu bilgiler bana slayt sunumu şeklinde gelmişti. Resmi delil maiyetinde olmadığı için işleme koymadım.” Özkök, klasörlere giren ifadelerinde Şener Eruygur'u, gazeteciler ve rektörler ile yaptığı sık toplantılar konusunda uyardığını da belirtiyor.



Ergenekon delil klasörlerinde Kent Otel toplantılarına katılan Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun 'şüpheli' olarak evinin arandığı ortaya çıktı. 7 Ocak 2009'da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yolladığı talimatta Kanadoğlu'nun evinin aramasında ele geçen belgelerin, Emniyete teslim edildiği anlatıldı. Talimat yazısında Kanadoğlu için 'şüpheli' ifadesinin kullanılması dikkat çekti.


15 yıl önce